ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Praxis: Intralot, Σαράντης, Πλ. Θράκης, Κατσέλης, AudioVisual, τα top pick του 2007

19:24 - 16 Ιαν 2007 | ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Tις Intralot, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Κατσέλης και AudioVisual συγκαταλέγει στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές της για το 2007, η Praxis International σε έκθεσή της υπό τον τίτλο «Επενδυτική Στρατηγική 2007».

Intralot
Η στρατηγική του ομίλου εστιάζεται στην διαχείριση παιχνιδιών καθώς επίσης στις ευκαιρίες που θα προκύψουν εντός της επόμενης τριετίας, από την απελευθέρωση των αγορών και τις αναμενόμενες ιδιωτικοποιήσεις στις αγορές της Τουρκίας, Μ. Βρετανίας, Ν. Αφρικής, Ρωσίας, Ταϊβάν και Αυστραλίας.

Στην παρούσα φάση η διοίκηση του ομίλου προετοιμάζεται για τους διαγωνισμούς της λοταρίας στην Μ. Βρετανία (μέγεθος προϋπολογισμού €6.5 δισ.) για τον Παν – Ρωσικό Lotto (μέγεθος προϋπολογισμού €3,0 δισ.), ενώ ευκαιρίες αναζητούνται στις αγορές της Κίνας, Βραζιλίας, Μεξικού και Αργεντινής. Ο όμιλος μέσω θυγατρικής εταιρίας, επέκτεινε τις δραστηριότητες της στο τομέα διαχείρισης αθλητικού στοιχήματος στην Ιταλία, καθώς απέκτησε τις απαραίτητες άδειες, διάρκειας εννέα ετών, ενώ ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε συνολικά €65 εκατ.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την παρουσία του ομίλου στην αγορά της Τουρκίας, τo Πρωτοβάθμιο Διοικητικό δικαστήριο της ’γκυρας με απόφαση του, ανατρέπει την διαδικασία με την οποία παραχωρήθηκε το δικαίωμα λειτουργίας της λοταρίας της Τουρκίας στην εταιρία με την επωνυμία Inteltek, θυγατρική της Turkcell και της Intralot. Η διοίκηση του ομίλου με ανακοίνωση της ανέφερε ότι η Τουρκική Αρχή Δημοσίων Διαγωνισμών (PTA), ο Kρατικός Oργανισμός Διαχείρισης Αθλητικών παιχνιδιών Spor Toto και η εταιρία Inteltek, άσκησαν εφέσεις κατά της εν λόγω απόφασης του δικαστηρίου και κατά της εταιρίας Gtech Avraya teknik Hizmet ve Musavirlik AS, ενώ δεν είναι σαφή η χρονική διάρκεια που απαιτείται για την διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

 

Σημειώνεται επίσης ότι ο ΟΠΑΠ ήρθε σε συμφωνία με την Intralot για παράταση της συνεργίας για επιπλέον 6 μήνες, έναντι τιμήματος ύψους €65,0 εκατ., με σκοπό την διαχείριση κινδύνου του παιχνιδιού «Πάμε στοίχημα», καθώς επίσης και άλλες υπηρεσίες όπως το μηχανογραφικό, την πλατφόρμα, τις υποδομές και τα στελέχη. Η εν λόγω σύμβαση είχε ημερομηνία λήξης στις 29 Ιανουαρίου 2007, ενώ ο ΟΠΑΠ είχε δημιουργήσει μια επιτροπή Διεύθυνσης Στοιχηματισμού, με σκοπό να αναλάβει ο ίδιος ο οργανισμός την διαχείριση κινδύνου του συγκεκριμένου παιχνιδιού, γεγονός το οποίο κρίθηκε ότι βάζει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη διεξαγωγή του «Πάμε Στοίχημα». Τέλος η συνεισφορά των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου στα συνολικά έσοδα ανέρχεται στα επίπεδα του 70%.

Σαράντης

Ο όμιλος σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων του σε αναδυόμενες αγορές και συγκεκριμένα στην Ρωσία μέσω στρατηγικής συνεργασίας με τοπικό παράγοντα και στην Ουγγαρία μέσω ίδρυσης θυγατρικής, κατά την διάρκεια του 2006. Ειδικότερα οι πωλήσεις για το 2006 στην αγορά της Ρωσίας και Ουγγαρίας αναμένεται να διαμορφωθούν στα επίπεδα των €6,0 εκατ. και €2,0 εκατ. αντίστοιχα, ενώ αναμένεται να εισέλθουν στην κερδοφορία κατά την χρήση του 2008. Στην αγορά της Τουρκίας οι πωλήσεις για το 2006 αναμένεται να ανέλθουν σε €6,5 εκατ., ενώ η εν λόγω αγορά αναμένεται να παρουσιάσει κερδοφορία κατά τo τέλος της χρήσης του 2006. Αναφορικά με την αγορά της Ουκρανίας οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε €2,0 εκατ.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες του ομίλου στις αναπτυσσόμενες αγορές (Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Σερβία, ΠΓΔΜ) αναμένεται διψήφιος ρυθμός αύξησης μεγεθών σε ετήσια βάση, καθώς και περιορισμός τουρυθμού επενδύσεων. Στην εγχώρια αγορά εκτιμάται ότι η μητρική θα διατηρήσει το μερίδιο αγοράς, σημειώνοντας μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης μεγεθών και διατηρώντας τις υπάρχουσες ταμειακές ροές. Οι πωλήσεις του ομίλου στο εξωτερικό αποτελούν το 47,51% των συνολικών πωλήσεων από 42,88% που ήταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στόχος της διοίκησης αποτελεί το εν λόγω ποσοστό να ανέλθει σε ποσοστό άνω του 50% για το σύνολο του έτους χρήσης 2006. Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης σε ενοποιημένο επίπεδο οι πωλήσεις αναμένεται να ανέλθουν έως το 2008 σε €303,4 εκατ. Παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξής, σε σχέση με το 2005, της τάξεως του 13,3%, για τα καθαρά κέρδη αναμένεται μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης τ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.