ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Praxis: Θεμιτή η διόρθωση, υποτιμημένη η αγορά

14:36 - 12 Φεβ 2007 | ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Την εκτίμηση ότι η εγχώρια κεφαλαιαγορά βρίσκεται σε ελαφρώς υποτιμημένη περιοχή, ενώ με βάση το υπόδειγμα απόδοσης εταιρικών κερδών και 10ετών ομολόγων ο ΓΔ δικαιολογεί επίπεδα γύρω από των περιοχή των 5.000 μονάδων, διατυπώνει η Praxis International στο εβδομαδιαίο της σχόλιο.

Επίσης τονίζει πως οποιαδήποτε διόρθωση είναι επιθυμητή, με σκοπό την ανάκτηση δυνάμεων, ώστε ο ΓΔ να οδηγηθεί σε επίπεδα τα οποία με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις θεωρούνται εφικτά και δίκαια.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν για την ΑΧΕ τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007, (συγκλίνουσες εκτιμήσεις -59,8 δισ. δολάρια), η ανακοίνωση πού αφορά τον δείκτη λιανικών πωλήσεων (συγκλίνουσες εκτιμήσεις 0,3%) την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007 (συγκλίνουσες εκτιμήσεις 310 χιλ.), ο δείκτης παραγωγού την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2007 ο οποίος αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού (συγκλίνουσες εκτιμήσεις –0,5%), καθώς και τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό έναρξης κατασκευής νέων κατοικιών (συγκλίνουσες εκτιμήσεις 1,60 εκατ. νέες κατοικίες) την ίδια ημέρα.

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για την τρέχουσα εβδομάδα, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007, αναμένονται τα αποτελέσματα του ομίλου Coca Cola 3E για το σύνολο χρήσης 2006. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αναμένεται από την Praxis να ανέλθει σε 5,490 δισ. (+16,9%), τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤDΑ) σε 889,7εκατ. (+10,2%), ενώ τα καθαρά κέρδη σε 332,0 εκατ. (+7,6%). Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα των ΕΧΑΕ και του ομίλου Jumbo την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007.

Oι παράγοντες που επηρεάζουν την εγχώρια αγορά κατά το τρέχον διάστημα είναι:

1. Το γεγονός ότι η κερδοφορία των τραπεζών, που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα για την χρήση του 2006, είναι πλήρως προεξοφλημένη αφού δεν παρουσιάστηκε καμία θετική έκπληξη. Από την άλλη πλευρά οι προσδοκίες για μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανώτερη του 20%, για τις τράπεζες που έχουν ανακοινώσει τους στόχους τους για την επόμενη τριετία παρουσιάζονται αρκετά αισιόδοξοι, γεγονός που προβληματίζει την επενδυτική κοινότητα ιδιαίτερα σε μία περίοδο που αναμένεται ενίσχυση του ανταγωνισμού ιδίως στην εγχώρια τραπεζική αγορά.

2. Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων οι οποίες αναμένεται να στηρίξουν τις αποτιμήσεις ενώ δεν διαφαίνεται να προκαλούν εκπλήξεις που να μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

3. Η στασιμότητα που παρατηρείται στο επίπεδο των αποκρατικοποιήσεων, γεγονός που απορρέει και από τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

4. Η διαφαινόμενη εκλογική φημολογία που έχει διαμορφωθεί και σαφώς επηρεάζει βραχυπρόθεσμα, τουλάχιστον την εγχώρια αγορά.

Στις κυριότερες επενδυτικές επιλογές της ΑΧΕ περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Intralot, Σαράντης, Audio Visual, Πλαστικά Θράκης και Κατσέλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.