ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MIG: Θυγατρική της Olympic Air οι Μακεδονικές Αερογραμμές

12:56 - 01 Οκτ 2009 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ως θυγατρική εταιρία της Olympic Air θα λειτουργήσουν σύντομα οι "Μακεδονικές Αερογραμμές" με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της MIG κ. Α. Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια τελετής που έγινε μετά την πρώτη της επίσημη πτήση που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Olympic Air, με ένα Airbus 320 και προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου δημιούργησε αίσθηση, καθώς -όπως είναι γνωστό- με τον τίτλο «MAT-Macedonian Airlines» λειτουργεί η κρατική αεροπορική εταιρία της ΠΓΔΜ.
Ο πρόεδρος της MIG τόνισε ότι θα δημιουργηθεί  η θυγατρική εταιρία με την ονομασία προκειμένου να καλυφθούν οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής. Η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες, όπως είπε.

Από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές». «Έχουμε πάρει τον κωδικούς και κενείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα» υπογράμμισε.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:   

Η Olympic Air, ξεκίνησε σήμερα 1η Οκτωβρίου τις πτήσεις σε δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού με υπερσύγχρονα αεροσκάφη που διαμορφώνουν τον νεώτερης ηλικίας αεροπορικό στόλο στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το πρώτο επίσημο δρομολόγιο της εταιρίας (πτήση ΟΑ 902) απογειώθηκε στις 07.45 από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν την πτήση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία ιστορική και συγκινητική ημέρα, κυρίως είναι μια μέρα η οποία αποδεικνύει ότι σ’ αυτή τη χώρα όταν θέλουμε, όταν οργανωθούμε σωστά κι όταν δουλέψουμε σκληρά, μπορούμε.

Νομίζω, ότι το επίτευγμα της διοίκησης της Olympic Air και των 5.000 εργαζομένων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να οργανώσουν αυτήν την εταιρεία από την αρχή, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και να παράσχουμε αυτές τις υπηρεσίες, που ξεκινήσαμε και δύο μέρες νωρίτερα, είναι μοναδικό στην ιστορία των αερομεταφορών και ίσως από τα ελάχιστα στην ιστορία της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Είμαι υπερήφανος για σας. Είμαι υπερήφανος για όλους σας, που δουλέψατε για αυτό το σκοπό. Και πραγματικά, για όλα τα στελέχη μας και το προσωπικό μας, θέλω να σας χειροκροτήσω. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω όλη την ελληνική κοινωνία, όλους για τη ζεστασιά με την οποία έχουν αντιμετωπίσει, έχουν αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα. Οι ενδείξεις συμπαράστασης που έχουμε, ο τρόπος με τον οποίο έρχονται κοντά μας, που θέλουν να πετάξουν με την καινούρια Ολυμπιακή, η ενθάρρυνση που μας δίνουν οι ευχές τους, δίνουν δύναμη σε όλους μας, να συνεχίσουμε και να προωθήσουμε αυτό το όραμα.

Θέλω ακόμα να κάνω μία δήλωση: έχουμε απόλυτη συναίσθηση ως MIG, και ως Olympic Air, ότι δε μπορεί να είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος που λέγεται «Ολυμπιακή». Είμαστε διαχειριστές. Το όνομα «Ολυμπιακή» ανήκει στην Ελλάδα, ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε όλους περήφανους. Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα, μπορεί πράγματι, να πάει ψηλά.»

 Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της MIG κ. Α. Βγενόπουλος, δήλωσε ότι:

«Είναι μια ιστορική και συγκινητική μέρα. Η Ολυμπιακή ξεκίνησε πάλι με το πρώτο της δρομολόγιο προς τη Θεσσαλονίκη πριν από 53 χρόνια. Η ιστορία από ότι βλέπετε, επαναλαμβάνεται και πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα επαναληφθεί ακόμα καλύτερα και από το παρελθόν.

Θέλω να σας κάνω μία εξαγγελία, δεν το έχουμε πει, το κρατούσαμε για να το πούμε σήμερα εδώ. Κάτι το οποίο δεν είναι γνωστό σε κανέναν.

Έχουμε στην κατοχή μας και στην ιδιοκτησία μας ένα σήμα που λέγεται Μακεδονικές Αερογραμμές. Το σήμα αυτό είναι κατοχυρωμένο διεθνώς, έχουμε όλους τους κωδικούς για να πετάξουμε, δεν μπορεί να πετάξει ποτέ κανένας άλλος με το όνομα Μακεδονικές Αερογραμμές. Ξεκινάμε άμεσα δημιουργία θυγατρικής και θα ξεκινήσουμε σύντομα πτήσεις Μακεδονικές Αερογραμμές, με έδρα τη Θεσσαλονίκη της πραγματικής Μακεδονίας και με κάλυψη όλων των προορισμών αυτών που θα βρούμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, για να καλύψουμε επιχειρηματικές, τουριστικές ανάγκες και ανάγκες μεταναστών.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους φορείς της Βορείου Ελλάδας, για να καταστρώσουμε το πρόγραμμά μας.

Εγώ σας υπόσχομαι ότι σύντομα, μέσα σε λίγους μήνες, δεν μπορώ να το προσδιορίσω πόσο, οι Μακ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.