ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κομβικό διαμετακομιστικό κέντρο αναδεικνύεται το Λιμάνι της Θεσ/κης

12:34 - 14 Νοε 2012 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Το 12% θα ξεπεράσει μέχρι το τέλος της χρονιάς η διακίνηση φορτίων από το συμβατικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ θετικό θα είναι και το πρόσημο στη διακίνηση των κοντέινερς.

Παρά την οικονομική κρίση και την ύφεση η διακίνηση από τους προβλήτες της ΟΛΘ χύδην ξηρού και γενικού φορτίου αυξήθηκε κατά 13,39%, σύμφωνα με πληροφορίες για τα στοιχεία του εννεαμήνου. Εάν συμπεριληφθούν και τα υγρά καύσιμα το ποσοστό η αύξηση ανέρχεται στο 19,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της κίνησης οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην άνοδο των μεγεθών των τράνζιτ φορτίων κατά 40,75%, από και προς τις περιοχές της νότιας Βαλκανικής, επιβεβαιώνοντας τον ιστορικό ρόλο της Θεσσαλονίκης ως διαμετακομιστικό κέντρο.

Αναλυτικότερα αυξημένη κατά 30,89% είναι η διακίνηση υγρών καυσίμων και συγκεκριμένα οι εξαγωγές έτοιμων προϊόντων πετρελαίου. Αντίθετα, η διακίνηση τσιμέντου μειώθηκε κατά 40%.

Σε ότι αφορά το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων η διακίνηση των κοντέινερς αυξήθηκε στο εννεάμηνο κατά 1,07%, έναντι στασιμότητας που είχε παρατηρηθεί κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2012.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.