ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Ανάπτυξης: Οι τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες θα θα επανεξεταστούν από τον Οκτώβριο του 2013

12:08 - 20 Φεβ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο σχετικά με τις ερμηνείες που δόθηκαν στην απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη στο βουλευτή Χρίστο Δήμα σε ερώτησή του στη Βουλή που αφορούσε τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζει τα παρακάτω:

«Πρώτον, η ερώτηση του βουλευτή και η απάντηση του υπουργού αφορούσαν αναγκαίες δράσεις αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων μετακίνησης ανάμεσα στον ΟΑΣΑ και την Προαστιακός ΑΕ για το αστικό κομμάτι όπου και οι δύο εταιρίες είναι παρούσες.
Δεύτερον, το υπουργείο σε συνεργασία με τις διοικήσεις των εταιριών μελετά τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο συντονισμός.
Τρίτον, τόσο από την απάντηση του υπουργού όσο και από τις ενέργειες συντονισμού που εξετάζει το υπουργείο δεν προκύπτει ουδεμία αύξηση εισιτηρίων ή καρτών και παραμένουμε στο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο τον Φεβρουάριο όπου οι αυξήσεις απεφεύχθησαν και θα επανεξεταστούν από τον Οκτώβριο του 2013.
Τέταρτον, το υπουργείο εμμένει στην προσπάθειά του ενάντια στην εισιτηριοδιαφυγή και στην περαιτέρω εξυγίανση των συγκοινωνιακών εταιριών έτσι ώστε οι αυξήσεις τελικά να αποφευχθούν οριστικά.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.