ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλέτο προς πώληση και το αερόδρομιο του Μάλεμε

00:00 - 20 Ιουν 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Φιλέτο προς πώληση και το αερόδρομιο του Μάλεμε
Στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να μπει στη διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτες, μπήκε και το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά.

Το αεροδρόμιο διοικητικά βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Πλατανιά, που χθες έλαβε από το ΤΑΙΠΕΔ έγγραφο με το οποίο του κάνει γνωστό ότι το αεροδρόμιο είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και ως εκ τούτου περιλαμβάνεται στη λίστα των προς παραχώρηση σε ενδιαφερόμενους ιδιώτες επενδυτές.

Η έκταση που καταλαμβάνει το αεροδρόμιο είναι περίπου 1.000 στρέμματα που ορίζονται από την κοίτη του ποταμού Ταυρωνίτη μέχρι και τα όρια του γηπέδου Μάλεμε και αποτελεί πραγματικό φιλέτο.

Ο χώρος είχε παραχωρηθεί στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, που μέχρι και σήμερα είχε συνάψει συμφωνίες με ιδιώτες για απόρριψη μπαζών και αγροτική χρήση σε μια έκταση περίπου 400 στρεμμάτων ενώ είχε αποχαρακτηριστεί και ως ενεργό αεροδρόμιο.

Τώρα το ΤΑΙΠΕΔ, και παρά τα συνεχή αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παραχωρηθεί μέρος του για διάφορες δράσεις, βάζει οριστικά τέλος στο αίτημα αυτό και μάλιστα προχωρεί ένα βήμα παραπάνω ενημερώνοντας το Δήμο ότι είναι υπό παραχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές.

aerodromio 559

Φήμες κάνουν λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ανέγερσης πολυτελών κατοικιών, ενώ το θέμα τις επόμενες ημέρες θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με το δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη να εκφράζει ήδη την έντονη αντίδρασή του.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.