ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχίζουν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

16:25 - 28 Ιουν 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αρχίζουν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
To Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα και τους όρους αξιοποίησης για την πώληση του 100% των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επενδυτή που θα επιλεγεί μέσω διεθνούς, ανοιχτού, πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ταμείου,  η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Cosco, Γουέι Τζιαφού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τις προηγούμενες μέρες στον Πειραία ανέφερε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι, μέσω της συμφωνίας που έχουν υπογράψει με τη Hewlett Packard βρίσκονται πολύ κοντά στην εταιρεία, γνωρίζουν τα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν και αφορούν κυρίως τη δυνατότητα μεταφοράς προϊόντων στην Κεντρική Ευρώπη σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, αλλά και την κατάσταση του δικτύου.

 

trainose 2

 

Το ενδιαφέρον του κινεζικού κολοσσού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μάλιστα δεν περιορίζεται στα στελέχη της Cosco στην Ελλάδα, καθώς και ο ίδιος ο Γουέι Τζιαφού στις επαφές του στην Ελλάδα εμφανίστηκε πολύ καλά... «διαβασμένος» για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους και γνώριζε αρκετές λεπτομέρειες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 28 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.