ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία η επένδυση της κινεζικής ΖΤΕ στον Πειραιά

15:13 - 11 Σεπ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στην τελική ευθεία η επένδυση της κινεζικής ΖΤΕ στον Πειραιά
Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, καθώς δεσμεύθηκε στην κατασκευή του διαμετακομιστικού κέντρου που είχε εξαγγελθεί παλιότερα.

Λίγους μήνες μετά τις επαφές Σαμαρά στην Κίνα και το ενδιαφέρον που είχε εκφράσει η ZTE για να επενδύσει στην Ελλάδα, η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή διαμετακομιστικού κέντρου που σκοπεύει να δημιουργήσει στην Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου.
Το κέντρο θα δημιουργηθεί στον Πειραιά, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η κινεζική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής και ενός κέντρου συντήρησης για όλα τα προϊόντα της που διακινούνται στην ευρωπαϊκή αγορά.Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες ο αντιπρόεδρος Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και δικτύων ZTE Corporation Τσανγκ Ξιάο Γουέι με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

zte460 110913

 

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κίνα, αποτελεί στην ουσία και προπαρασκευαστική συνάντηση ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα στις 10 Οκτωβρίου ο πρόεδρος εταιρείας ΖΤΕ Corporation Χου Γουέι Γκι, όποτε και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τότε εκτιμάται ότι θα οριστικοποιηθούν και θα δημοσιοποιηθούν και τα σχέδια της εταιρείας για επενδύσεις στην Ελλάδα.
«Η ΖΤΕ αναγνωρίζει στην Ελλάδα τον ρόλο της πύλης εισόδου των προϊόντων της προς την Ευρώπη και κινείται σταδιακά προς την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο Τσανγκ Ξιάο Γουέι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.