ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί «καθαίρεσε» τη διοίκηση του ΟΑΣΑ ο Χρυσοχοΐδης

10:03 - 03 Οκτ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Γιατί «καθαίρεσε» τη διοίκηση του ΟΑΣΑ ο Χρυσοχοΐδης
Η καθυστέρηση αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών από τη διοίκηση του ήταν ο λόγος που οδήγησε τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να «παραιτήσει» τον πρόεδρο του Οργανισμού, Αλέξανδρο Δελούκα αλλά και τα μέλη του Δ.Σ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, οι επιτελείς του οργανισμού επέδειξαν αδράνεια στην ανάκτηση μεγάλων ποσών τα οποία όφειλαν διάφορα υπουργεία στον ΟΑΣΑ, όπως τα υπουργεία Εργασίας, Άμυνας και Παιδείας που επιδοτούν τον ΟΑΣΑ με τα απαιτούμενα κονδύλια για τα μειωμένα εισιτήρια των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το 2010, και πριν το νόμο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών, υπηρεσίες της κυβέρνησης και κυρίως υπουργεία είχαν συσσωρεύσει χρέη προς τον ΟΑΣΑ που ανέρχονταν σε περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

 

Το ποσό αυτό επρόκειτο να εξοφληθεί σε ετήσιες δόσεις, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο οι επιτελείς του οργανισμού δεν τιμολόγησαν τις οφειλές και δεν τις κατέθεσαν στο γενικό λογιστήριο του κράτους, με αποτέλεσμα όπως τονίζουν κύκλοι του υπουργείου μεταφορών να χαθούν τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2011 και 2012.

 

 

Πέρα από τον κ. Δελούκα, τα άλλα μέλη του Οργανισμού που παραιτήθηκαν είναι οι:

 

Σπυρίδων Βρεττός, Δημήτριος Παπαδάκης, Παναγιώτης Παπαδάκος, Νικόλαος Τσιλίφης, Κωνσταντίνος Στρατικόπουλος και Ιωάννης Αλεξανδράκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 03 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.