ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός αφίξεων αεροπορικών εταιρειών στο «Ελ. Βενιζέλος»

18:15 - 10 Νοε 2014 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Χαμός αφίξεων αεροπορικών εταιρειών στο «Ελ. Βενιζέλος»
Θερμότερο από το φετινό καλοκαίρι, προμηνύεται το θέρος του 2015, με τις αφίξεις αεροπορικών εταιρειών να χτυπούν κόκκινο.

Στο μεταξύ η εικόνα της χειμερινής αεροπορικής περιόδου είναι ανέλπιστα θετική με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) να υποδέχεται 21% περισσότερες πτήσεις, εκ των οποίων οι 110 νέες, διεθνείς, εβδομαδιαίες και οι 85 πρόσθετες εβδομαδιαίες πτήσεις εσωτερικού. Αρκετές είναι οι νεοεισερχόμενες εταιρείες, ενώ πολλές μετατρέπουν εποχικές πτήσεις σε ετήσιες. Νέα είσοδο στην χειμερινή περίοδο του ΔΑΑ κάνει η Gulf Air, η Ryanair, η Iberia, η Transavia France, η Arkia Airlines και η Air Armenia. 

Φέτος τον χειμώνα μπορεί κανείς να επωφεληθεί των συνδέσεων της Αθήνας με το Μπαχρέιν, το Μπέργκαμο, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο - Στάνστεντ, τη Νάπολι, την Πάφο, την Ρώμη - Τσιαμπίνο και το Γιερεβάν. 

Την ίδια στιγμή περισσότερες πτήσεις είναι διαθέσιμες σε 18 χειμερινά δρομολόγια στα οποία έχουν αυξηθεί συχνότητες σε σχέση με τον περσινό χειμώνα. Οι 14 επιπλέον πτήσεις είναι της Aegean Airlines (Βαρκελώνη, Βελιγράδι, Βερολίνο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Γένοβα, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Πράγα, Ρώμη (Φιουμιτσίνο), Σόφια, Τελ Αβίβ, Τίρανα και Βιέννη). Παράλληλα αυξάνονται οι πτήσεις της Etihad προς Αμπου Ντάμπι, της Transavia προς Αμστερνταμ, της British Airways προς Λονδίνο (Χίθροου) και της EL AL προς Τελ Αβίβ. 

Συνολικά 13 είναι οι νέες πτήσεις που εκτελούνται προς προορισμούς που ήδη εξυπηρετούνται από τον ΔΑΑ, με την πλειονότητά τους και πάλι να αφορούν στην Aegean (Αμπου Ντάμπι, Αμμάν, Βυρηττό, Κάιρο, Κοπεγχάγη, Μάντσεστερ, Μασσαλία, Στοκχόλμη και Ζυρίχη). 
Παράλληλα στην Μαδρίτη πετά πλέον και η Iberia, στο Παρίσι (Ορλί) η Transavia France, στη Ρώμη η Vueling και στο Τελ Αβίβ η Arkia Airlines.


Σημαντική ενίσχυση της κίνηση σε όλη τη χώρα 

Η ενίσχυση των αφίξεων εταιρειών στον ΔΑΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αυξημένη ζήτηση σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014 παρατηρήθηκε αύξηση 1,1% στις πτήσεις εσωτερικού και 13,6% αύξηση στις πτήσεις εξωτερικού. Οι διακινούμενοι επιβάτες (εσωτερικού και εξωτερικού) το παραπάνω διάστημα αυξήθηκαν κατά 16%, καθώς διαμορφώθηκαν στα 41,459 εκατ. επιβάτες, με τα 31,102 εκατ. επιβατών να έχουν χρησιμοποιήσει το δίκτυο εξωτερικού.

«Πετάει» η Aegean και το καλοκαίρι του 2015

Μπορεί ακόμη να μην υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα των αφίξεων του επόμενου καλοκαιριού, ωστόσο τα έως τώρα δεδομένα κάνουν λόγο για ένα καυτό αεροπορικό καλοκαίρι. Πρωταγωνιστής του ΔΑΑ και πάλι η Aegean Airlines η οποία προσθέτει στο περσινό της πρόγραμμα από την Αθήνα 2 επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Μπορντώ, 3 εβδομαδιαίες προς το Ντουμπρόβνικ, 2 εβδομαδιαίες προς Ελσίνκι, 3 εβδομαδιαίες προς Νάπολι, ισάριθμες προς Μάλτα, 2 εβδομαδιαίες προς Πίζα, 2 πτήσεις την εβδομάδα προς Ριάντ, μία προς Ταλίν, 2 εβδομαδιαίες προς Τουλούζη, 2 προς Ερεβάν, 3 προς Τεχεράνη, 2 προς Οσλο, 4 προς Κάιρο, και Πάφο και τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς Πρέβεζα. Παράλληλα η εταιρεία αυξάνει σημαντικά τις συχνότητές της σε εβδομαδιαία βάση προς Βαρκελώνη, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Γενεύη, Βιέννη, Τελ Αβίβ, Πράγα, Βαρσοβία και Ρώμη.


Βουλιάζει ο ΔΑΑ την θερινή περίοδο από ξένες εταιρείες

Με δύο επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις θα δραστηριοποιηθεί το καλοκαίρι του 2015 προς Ελσίνκι η Finnair, ενώ καθημερινή πτήση προς Βαρσοβία δρομολογεί η Ryanair. Η Volotea έχει προγραμματίσει 3 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Βενετία, δύο προς Μπάρι, Παλέρμο και Πίζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Swiss σχεδιάζει την ισχυροποίηση της δραστηριότητάς της το επόμενο καλοκαίρι μαζί με την θυγατρική της Edelweiss συνδέοντας διάφορους προορισμούς της χώρας (Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρόδο, Σαντορίνη, Κω, Μύκονο), πέραν της Αθήνας με την Γενεύη και την Ζυρίχη.


Χαρά Αυγερινού

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.