ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φωνάζει» η Ryanair για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ προσθέτει πτήσεις

20:34 - 16 Δεκ 2014 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Φωνάζει» η Ryanair για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ προσθέτει πτήσεις
«Η Ελλάδα πουλάει τα κλειδιά της Δημοκρατίας στον Γερμανό λειτουργό, Fraport, κατι που πιστεύουμε ότι είναι κακή ιδέα» δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair Ντέιβιντ Ο’ Μπράιαν σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Ανακοινώνοντας την προσθήκη νέων προορισμών στο δίκτυό της, η εταιρεία υποστήριξε ότι έχει πληροφορίες πως η Fraport ενδιαφέρεται μόνο για την λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου γεγονός που θα εκτινάξει τα τέλη χρήσης τους, περιορίζοντας κατ΄επέκταση τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες.

«Η Fraport θα κερδίσει περισσότερα χρήματα, “αιχμαλωτίζοντας” τα ελληνικα νησιά» είπε ο κ. Ο’ Μπράιαν υποστηρίζοντας ότι ο παραχωρησιούχος δεν θα ενδιαφέρεται για το πόσους επιβάτες θα έχουν τα αεροδρόμια. «Είναι η τελευταία ευκαιρία» τόνισε. «Οι Γερμανοί - της Fraport - θα ελέγχουν το κλειδί της Ελλάδας» συμπλήρωσε.


Βολές και κατά «Ελ. Βενιζέλος»


Ο κ. Ο' Μπράιεν συμπλήρωσε ότι «τώρα συζητούν να πωλήσουν την Αθήνα (σ.σ. Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών) στον ίδιο μονοπωλιακό λειτουργό» και τόνισε ότι «όλη η αεροπορική πρόσβαση θα τελεί υπό την διαχείριση της ίδια εταιρίας». Δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι το τίμημα του 1,2 δισ. ευρώ είναι μόλις το ήμισυ από το ποσόν που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο επόμενο διάστημα.

«Η Αθήνα είναι ένα από τα ακριβότερα - ίσως και το ακριβότερο αεροδρόμιο του δικτύου μας» τόνισε για πολλοστή φορά και σημείωσε πως είναι σοκαριστικό το πόσο πίσω είναι η Αθήνα, καθώς μία «ιδιωτική εταιρία παράγει υπερκέρδη, που είναι 67% υψηλότερα ανα επιβάτη σε σχέση με το Χίθροου».


Νέα δρομολόγια

               
Λίγο πριν ξεκινήσει την γκρίνια ο κ. Ο’ Μπράιαν ανακοίνωσε ότι προσθέτει στο δίκτυό της νέους προορισμούς από την ερχόμενη θερινή περίοδο. Από τον ερχόμενο Απρίλιο το πτητικό της πρόγραμμα θα περιλαμβάνει από την Αθήνα:

  • 2 δρομολόγια ημερησίως για Σαντορίνη
  • 3 εβδομαδιαία δρομολόγια προς Μπρατισλάβα
  • 4 δρομολόγια την εβδομάδα προς Βουδαπέστη


Παράλληλα αυξάνει τη συχνότητα των ημερήσιων πτήσεων προς:

  • Χανιά σε 3 από 2
  • Πάφο σε 2 από 1


Το θερινό πρόγραμμα της εταιρείας θα περιλαμβάνει 12 δρομολόγια από και προς Αθήνα με τα οποία εκτιμά ότι θα μεταφέρει συνολικά 2,2 εκατ. επιβάτες. 

Χαρά Αυγερινού

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.