ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι λιμενεργάτες κατά της πώλησης του ΟΛΠ

14:37 - 08 Φεβ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι λιμενεργάτες κατά της πώλησης του ΟΛΠ
Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 & 17 Φεβρουαρίου σε όλα τα Λιμάνια της χώρας αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν για την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου δυναμικές πολύμορφες κινητοποιήσεις στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη ενώ την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία.

 

Nωρίτερα την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στο Μέγαρο του ΟΛΠ (αίθουσα εκδηλώσεων) θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΟΛΠ, προκειμένου να οργανώσουν και να προετοιμάσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι η «εμμονή της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο, αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των Λιμανιών. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους επιλιμένιους Δήμους, αλλά και για την εργασιακή προοπτική των εργαζομένων».

 

Στο μεταξύ από το ΤΑΙΠΕΔ αναμένουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με την Αρχή Λιμένος, η δημιουργία της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΛΠ. Αν και τις αρμοδιότητες της Αρχής λιμένος θα μπορούσε να κρατήσει η Γενική Γραμματεία Λιμένων που ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας εν τούτοις τελικά και το ΤΑΙΠΕΔ συμφώνησε στην δημιουργία Αρχής Λιμένος προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις όσων ήταν κατά της πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.