ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ

12:42 - 23 Μαϊ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ
Σε συμβολική κατάληψητων κεντρικών γραφείων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) έχει προχωρήσει από το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) αντιδρώντας στο «σχέδιο της κυβέρνησης» να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες, μέσω της υπαγωγής τους στο υπερ-Ταμείο.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΛΜΑ, Σπύρου Ρεβύθη, θα κινηθούν με κάθε μέσο ώστε να προστατεύσουν το δημόσιο αγαθό, που λέγεται συγκοινωνίες εφόσον η κυβέρνηση θέλει να το ιδιωτικοποιήσει και να το κάνει είδος πολυτελείας.

 

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) και 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις οδικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ).


Τις επόμενες ώρες αναμένεται να συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι στο μετρό για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται στάσεις εργασίας, απεργίες καθώς και δράσεις για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

 

Το μεσημέρι θα συνεδριάσουν και οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των συνδικαλιστικών σωματείων σε όλα τα μέσα μεταφοράς προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.