ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σφύριξε» το πρώτο τραίνο στην Ειδομένη

10:00 - 27 Μαϊ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Σφύριξε» το πρώτο τραίνο στην Ειδομένη
Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο εκτελέστηκε χθες στην Ειδομένη με εμπορευματικό συρμό, κενό φορτίου, να διέρχεται για πρώτη φορά ύστερα από 70 ημέρες από τις σιδηροδρομική γραμμή στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, ύστερα από την εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων.

Το τρένο ήταν κενό εμπορεύματος καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το σύνολο των εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν πάνω στη γραμμή του ΟΣΕ, ύστερα από την πολυήμερη διακοπή και κατάληψη της υποδομής του ΟΣΕ. 

 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές έχουν υποστεί φθορές μικρής έκτασης καθώς παρατηρήθηκαν κενά κατά μήκος των γραμμών. Οι έως τώρα εκτιμήσεις, που βασίζονται στα συμπεράσματα των τεχνικών του ΟΣΕ θέλουν το πρώτο εμπορευματικό τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να εκτελεί δρομολόγιο με εμπορεύματα τη Δευτέρα.

 

Δεν αποκλείεται ωστόσο να μετατεθεί κατά μία ή δύο ημέρες η δρομολόγηση του πρώτου εμπορευματικού συρμού. Στο μεταξύ εντός του Σαββατοκύριακου θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι κλινάμαξες τις οποίες είχε διαθέσει ο ΟΣΕ για τη φιλοξενία προσφύγων στην Ειδομένη.

 

Στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζουν ότι η απεργία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν ευνοεί την άμεση δρομολόγηση εμπορευματικού τρένου. Σημειώνεται ότι ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη έχει κοστίσει στην ΤΑΡΙΝΟΣΕ - εκτός το πλήγμα στην αξιοπιστία της έναντι των πελατών της - 2,75 εκατ. ευρώ, ποσό που αναλογεί στα κέρδη που εμφάνισε η εταιρεία το 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.