ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θριάσιο: Νέα παράταση στο διαγωνισμό από τη ΓΑΙΑΟΣΕ

22:07 - 30 Μαϊ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Θριάσιο: Νέα παράταση στο διαγωνισμό από τη ΓΑΙΑΟΣΕ
Η εταιρεία ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, ανακοίνωσε χθες παράταση δύο μηνών για τον διαγωνισμό του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ενώ μετέφερε την ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την 1η Αυγούστου 2016 αντί για σήμερα 31 Μαΐου που είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας δίδεται προκειμένου να διατεθεί περισσότερος χρόνος για την αρτιότερη προετοιμασία των φακέλων προσφορών από τους ενδιαφερόμενους.

 

Το έργο ανάπτυξης του διεθνούς Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης της έκτασης των 588 στρεμμάτων, η οποία προσφέρεται ολόκληρη και όχι τμηματικά.

 

Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα γίνει η παραχωρησιούχος και η οποία θα αναλάβει την μελέτη, την κατασκευή, την χρηματοδότηση, την λειτουργία, την συντήρηση και την εκμετάλλευση για 50 έτη του εμπορευματικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών που θα κατασκευαστεί με ταυτόχρονη καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

 

Με τη συγκεκριμένη παραχώρηση θα δημιουργηθούν 3.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αφορά διάστημα 50 ετών.

 

Η ευρύτερη έκταση του συγκροτήματος εγκαταστάσεων του Θριάσιου Πεδίου για την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου, περιλαμβάνει:

 

το χώρο ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. 588 στρεμμάτων, με δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων,

το σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1.450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ Α.Ε.

 

Η έκταση ανάπτυξης του νέου Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου Πεδίου διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τον εμπορικό λιμένα του Πειραιά (Νέο Ικόνιο).

Τελευταία τροποποίηση στις 01:17 - 31 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.