ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολύονται 3 εργαζόμενοι του Μετρό

08:42 - 09 Σεπ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Απολύονται 3 εργαζόμενοι του Μετρό
Στην απομάκρυνση τριών υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) προχωρά η διοίκηση της εταιρίας στον απόηχο του σκανδάλου με τα πλαστά εισιτήρια και τις επιστροφές τους σε κιλά χαρτιού αντί τεμαχίων κομίστρου, το οποίο - σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή - εκτιμάται ότι έχει κοστίσει στην εταιρία περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Ύστερα από συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων στους εμπλεκόμενους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, η οποία έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια», η εταιρία θα προχωρήσει σε:

 

-      Καταγγελία των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου τριών υπαλλήλων της εταιρείας, και

-      Παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Εταιρείας άλλων δώδεκα  υπαλλήλων για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

 

Η απόφαση ελήφθη βάσει της υπόδειξης της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, η οποία το καλοκαίρι είχε κοινοποιήσει το πρώτο πόρισμα για την υπόθεση. Στο πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, αναφερόταν η τέλεση πράξεων που χαρακτηρίστηκαν «παράνομες», όπως σημειώνεται στη «Διαύγεια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.