ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντός χρονοδιαγράμματος δηλώνει η LG για το έξυπνο εισιτήριο

12:04 - 23 Σεπ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Εντός χρονοδιαγράμματος δηλώνει η LG για το έξυπνο εισιτήριο
Tη πεποίθηση ότι η παράδοση του έργου "ηλεκτρονικό εισιτήριο" στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα γίνει έγκαιρα και με τα βέλτιστα οικονομικά, διαχειριστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά για το επιβατικό κοινό εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνοντα σύμβουλο της LG κ. Young Shub Kim, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με την διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Η LG συμμετέχει στην κοινοπραξία HST A.E. μαζί με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που κατασκευάζει με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" και Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση") το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο), προϋπολογισμού 58,8 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2017 στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η διοίκηση και τα στελέχη του ΟΑΣΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τάσο Ταστάνη και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ιωάννη Σκουμπούρη, συζητήθηκαν με την εξαμελή αντιπροσωπεία του Νοτιοκορεατικού τεχνολογικού Ομίλου της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Shub Kim, διάφορες πτυχές που αφορούν στην υλοποίηση του έργου.

 

Με το έργο αυτό, το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί βαθμιαία από ηλεκτρονικές "έξυπνες κάρτες", οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης θα επιτρέψει στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει, σε δεύτερο χρόνο, ευέλικτη και δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική για τις μετακινήσεις των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και να περιορίσει δραστικά την εισιτηριοαποφυγή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.