ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσικές επενδύσεις είδε η Χρυσοβελώνη στο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

07:53 - 04 Οκτ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ρωσικές επενδύσεις είδε η Χρυσοβελώνη στο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας
Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από την Ρωσία σε διατροπικά δίκτυα στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοβελώνη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετείχε στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε στην Αγ. Πετρούπολη.

Στο περιθώριο του Συενδρίου, η κ. Χρυσοβελώνη είχε διμερή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο της κ. Nikolai Asaul, κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενέστερα οι τομείς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των μεταφορών.

 

Συγκεκριμένα, η κ. Χρυσοβελώνη γνωστοποίησε την στόχευση της Ελλάδας για την ανάπτυξη διατροπικών δικτύων μεταφοράς σε συνδυασμό με την δημιουργία τριών βασικών logistics hubs. Αναλυτικότερα, ανέφερε ότι τo hub της Αλεξανδρούπολης καθώς και οι συνδέσεις (σιδηρόδρομος-δρόμος), είναι σε φάση υψηλής ωριμότητας με χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ.

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές, αλλά η Ελλάδα είναι ανοιχτή  στην προσέλκυση ενδιαφέροντος, ενώ σε ότι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων, έκανε ειδική αναφορά στο λιμάνι του Βόλου.

 

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός έδωσε έμφαση στο επωφελές της δημιουργίας συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας σε όλους τους τομείς υποδομών και της μεταφοράς, ενώ επιβεβαίωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τους τομείς αυτούς στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αναφερόμενος στα e-trikala σημείωσε την σημασία που η τεχνογνωσία των Ελλήνων στο νομικό πλαίσιο για να υπάρξουν και στην Ρωσία κάποια στιγμή λεωφορεία χωρίς οδηγό.

 

Σε ότι αφορά το Συνέδριο, η υφυπουργός συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι 2 (roundtable 2) με θέμα τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας. 

Επιπρόσθετα, η κ. Χρυσοβελώνη παρουσίασε στην Ολομέλεια του Συνεδρίου τις θέσεις της χώρας στην Οδική Ασφάλεια και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν τα συναρμόδια υπουργεία για την επίτευξη του σκοπού της. Αναφέρθηκε σε όλα τα επιτυχημένα έργα που έχουν γίνει ή που βρίσκονται σε επεξεργασία στον τομέα αυτό, όπως τοe-call, το e-drive academy και το citymobil2.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.