ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της DHL Express στο ΔΑΑ

12:40 - 05 Οκτ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της DHL Express στο ΔΑΑ
Με όχημα την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, που έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές αλλά και τη στήριξη των εισαγωγικών ροών, η DHL Express προχώρησε στην ανακαίνιση και αναβάθμιση του κέντρου διαλογής της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου κέντρου διαλογής της εταιρείας ταχυμεταφορών πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη και του CEO της DHL Express Europe, John Pearson.

Η εταιρεία προχώρησε στην ανακαίνιση και αναβάθμιση, κόστους 15,6 εκατ. ευρώ, του κέντρου διαλογής στο «Ελ. Βενιζέλος», στο πλαίσιο ενός συνολικού προγράμματος επενδύσεων στην Ελλάδα, που ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

 

Οι νέες εγκαταστάσεις παρέχουν βελτιωμένη ταχύτητα στην εξυπηρέτηση των πελατών καθώς εκτιμάται ότι εξοικονομούνται 30 έως 50 λεπτά στο χρόνο παράδοσης. Παράλληλα διπλασιάζεται η  ημερήσια διαχείριση αποστολών (άνω των 20.000), η αυτόματη επαναζύγιση και ογκομέτρηση και η λειτουργία ράμπας απευθείας φόρτωσης στα βαν.

 

Την ίδια στιγμή, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών καθιστά ευκολότερη την καθημερινή δραστηριότητα των εργαζομένων στη διαχείριση και προώθηση των αποστολών, ενώ ταυτόχρονα οι κύριες διαδικασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης των οχημάτων δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

Οι νέες εγκαταστάσεις της DHL Express στο ΔΑΑ περιλαμβάνουν αυτοματοποιημένη λειτουργία του διαμετακομιστικού κέντρου, με τη χρήση κυλιόμενων διαδρόμων μεγάλου μήκους και ευέλικτη αναγνώριση των σημάνσεων των αποστολών και διαδικασιών χειρισμού από τους εργαζομένους, που καθιστούν ταχύτερες τις διαδικασίες εισαγωγής στην αποθήκη και οργάνωσης των αποστολών.

 

«Η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου επενδυτικού μας πλάνου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ελληνική αγορά και τις προοπτικές της», ανέφερε, στην τελετή των εγκαινίων, ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Λευτέρης Σαμαράς.  

Από την πλευρά του, o John Pearson, CEO της DHL Express Europe, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στις εξαγωγές.

 

«Οι νέες εγκαταστάσεις στα Σπάτα μπορούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής θυγατρικής για τα επόμενα 4 – 6 χρόνια, με δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων», σημείωσε ο κ. Pearson, υπερθεματίζοντας την ποικιλομορφία των εισαγωγικών και εξαγωγικών αγαθών της Ελλάδας.

 

Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2016, εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι «η έξοδος από την κρίση θα γίνει με ιδιωτικές επενδύσεις και με επιχειρήσεις που έχουν εξωστρέφεια». Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Χαρακτήρισε μάλιστα την επένδυση της DHL ως ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα.

 

Το 2015, η DHL Express Ελλάδος είχε έσοδα 45,3 εκατ. ευρώ, 3.500 πελάτες, επτά φορτηγά και 123 βαν, διακινώντας 2,1 εκατ. αποστολές, με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 55%.    

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 05 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.