ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ελεγκτικό και τα απόνερα για την ΕΕΣΣΤΥ

12:31 - 10 Ιαν 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ελεγκτικό και τα απόνερα για την ΕΕΣΣΤΥ
Θεωρητικά για τις 30 Ιανουαρίου έχει οριστεί το dead line για να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους για τον διαγωνισμό της ΕΕΣΣΤΥ (συντήρηση τροχαίου υλικού), θυγατρικής των σιδηροδρόμων.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, μέχρι να λήξει η εκκρεμότητα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μάλλον είναι δύσκολο να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ΕΕΣΣΤΥ.

 

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του σιδηρόδρομου είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο για την ώρα καθυστερεί την έκδοση της απόφασή του για την σύμβαση πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς της F. S., έναντι 45 εκατ. ευρώ.

 

Και όσο καθυστερεί το Ε.Σ., τόσο θα καθυστερεί ο διαγωνισμός της ΕΕΣΣΤΥ. Πάντως, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού αναμένεται εντός του μηνός. Εάν «παγώσει» κι άλλο ο χρόνος, τότε ενδέχεται να πάει πίσω και ο διαγωνισμός για την ΕΕΣΣΤΥ που ήδη έχει πάρει παρατάσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι στη «μάχη» έχουνν «ριχτεί» οι Ιταλοί και οι Τσέχοι της Scoda, με τη Ferrovial μάλλον να λογίζεται ως ο επικρατέστερος μνηστήρας. 

 

Γ. Παπακωνσταντίνου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.