ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πέφτουν» υπογραφές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

12:22 - 18 Ιαν 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Πέφτουν» υπογραφές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
Σήμερα πιθανότατα θα υπογραφεί η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie dello Stato Italiane SpA, μετά τη σημαντική καθυστέρηση λόγω μεγάλου φόρτου υποθέσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έναντι 45 εκατ. ευρώ.

Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες και σήμερα πέσουν οι υπογραφές, ακολουθεί η αποστολή της συμφωνίας μεταβίβασης μετοχών  στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν προκειμένου να εγκριθεί η διαγραφή παράνομων κρατικών ενισχύσεων της τάξης των 750-800 εκατ. ευρώ που έχουν κατευθυνθεί στην κρατική εταιρεία.

 

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 100% της εταιρείας έως και τον Μάρτιο. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν, έως δύο μήνες, για τη διευθέτηση του ζητήματος με τις κρατικές ενισχύσεις και για την λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, και νυν υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 98,9 χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το γεγονός της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η χώρα μας, στην πράξη και όχι στα λόγια, μπαίνει στον δρόμο να μετατραπεί σε έναν κόμβο μεταφορών προς την Ευρώπη».

 

Πέραν της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι Ιταλοί φιλοδοξούν να αποκτήσουν την ΕΕΣΣΤΥ (οι προσφορές έχουν μετατεθεί για τις 30 Ιανουαρίου) και μελλοντικά τη ΣΤΑΣΥ, εάν το υπερταμείο αποφασίσει την αποκρατικοποίησή της.

 

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.