ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση του κοινού από τη χρήση τηλεματικής στις αστικές συγκοινωνίες

15:16 - 28 Ιουν 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της τηλεματικής, τόσο στις στάσεις, όσο και κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους, δηλώνουν οι επιβάτες των μέσων μεταφοράς, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα ικανοποίησης των επιβατών, που διενεργήθηκε από την εταιρεία KAΠΑ Research, τον μήνα Μάιο, το 98% των χρηστών των μέσων μεταφοράς δήλωσαν ότι η τηλεματική βοηθά τη συγκοινωνία με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να είναι πιο ελκυστική, το 95,8% ότι βελτιώθηκε η ποιότητα των μετακινήσεών τους και το 93,2% των επιβατών δηλώνει ικανοποιημένο από την πληροφόρηση που λαμβάνει για την κίνηση και άφιξη των οχημάτων, μέσω των ειδικών οθονών στις στάσεις.

 

Σε ότι αφορά τον χρόνο αναμονής στις στάσεις, περισσότεροι από 6 στους 10 επιβάτες δήλωσαν ότι η τηλεματική έχει μειώσει τον χρόνο παραμονής τους στις στάσεις (63,5%), ενώ το 65,5% νιώθει περισσότερο σίγουρο για τις ώρες άφιξης των οχημάτων.

 

Σημαντικό αποτέλεσμα στα οφέλη από την εφαρμογή της τηλεματικής αποτελεί και η τόνωση του αισθήματος  ασφάλειας, ιδιαίτερα στις γυναίκες, όπου το 20% δήλωσε ότι με την τηλεματική νιώθει πιο ασφαλής τα βράδια, δεδομένου ότι μεταβαίνουν στη στάση την ώρα διέλευσης του μέσου. Επίσης, το 19,8 δήλωσε πως ενημερώνεται μέσα στο όχημα για τις στάσεις.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 28 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.