ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαστικό μπλόκο στην εκκαθάριση του ΟΑΣΘ!

17:19 - 18 Αυγ 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Δικαστικό μπλόκο στην εκκαθάριση του ΟΑΣΘ!
Μπλόκο (έστω προσωρινό) στη διαδικασία "εκκαθάρισης εν λειτουργία" του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, βάζει με απόφασή του το Β΄ Τμήμα Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, πρέπει πρώτα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν οριστεί στις αρχές Οκτωβρίου, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία "εκκαθάρισης εν λειτουργία".

Οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ είχαν υποβάλει αίτημα προσωρινής διαταγής για τη διακοπή της διαδικασίας εκκαθάρισης του οργανισμού, όπως και για τη ακύρωση της τοποθέτησης νέου διοικητικού συμβουλίου, με επικεφαλής τον Στέλιο Παππά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ΣτΕ απέρριψε μεν το αίτημα προσωρινής διαταγής ως προς την τοποθέτηση του Δ.Σ., ωστόσο, έκανε δεκτό εκείνο που αφορά το σκέλος της ματαίωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση: 

Έχοντας υπόψη το άρθρο 52 των π.δ. 18/1959, όπως ισχύει, και εκτιμώντας εκατέρωθεν τους εκατέρωθεν ισχυρισμούς των διαδίκων, όπως διατυπώνονται στα κατατεθέντα δικόγραφα και συμπληρώθηκαν κατά την προφορική ανάπτυξη

1. Απορρίπτουμε το αίτημα προσωρινής διαταγής καθόσον στρέφεται ευθέως κατά των διατάξεων των άρθρων 22 και 23 του ω. 4482/2017, καθώς και του εκδοθέντος βάσει του νόμου από 7-8-2017 πρακτικού της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΑΣΘ, με το οποίο διορίζονται, μεταξύ άλλων τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου και τίθεται ο ΟΑΣΘ, σε εκκαθάριση εν λειτουργία και προσωρινή συνέχιση της λειτουργίας του. 

2. Διατάσσουμε ως προσωρινό μέτρο για την αποτελεσματική προσωρινή δικαστική προστασία των αιτούντων να μην κινηθεί η κατά το άρθρο 25 παρ του ν. 4482/2017 διαδικασία μέχρι την έκδοση απόφασης επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.