ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή της Eurocert στο διήμερο σιδηροδρομικό φόρουμ

13:59 - 04 Σεπ 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Συμμετοχή της Eurocert στο διήμερο σιδηροδρομικό φόρουμ
H EUROCERT συμμετείχε στο διήμερο σιδηροδρομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα , με πρωτοβουλία του Ομίλου ΟΣΕ, με ομιλία του Εντεταλμένου της Συμβούλου κου Τάκη Θεοφανόπουλου .

O κος Θεοφανόπουλος , που υπήρξε για σειρά ετών Διευθυντής Πιστοποίησης και μετέπειτα Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΟΤ,ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας και Πρόεδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος του ΟΣΕ την εξαετία 2010 – 2016., παρουσίασε καίρια θέματα πιστοποίησης της διαλειτουργικότητας του σιδηροδρομικού συστήματος , τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο , δίνοντας παραδείγματα πως λειτουργούν τα υποσυστήματα και οι διεπαφές τους.

Αναφερόμενος στους στόχους διαλειτουργικότητας που έχει θέσει η ΕΕ , επεσήμανε ότι προκειμένου να επιτευχθούν είναι αναγκαία η εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη , δηλαδή του Διαχειριστή της Υποδομής, των Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων, της Σιδηροδρομικής Βιομηχανίας και των Κοινοποιημένων οργανισμών .   

Όπως είναι γνωστό ο  έλεγχος συμμόρφωσης των σιδηροδρομικών υποσυστημάτων και των στοιχείων διαλειτουργικότητας γίνεται από διαπιστευμένο  και κοινοποιημένο (από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) στην Ευρωπαϊκή Ένωση οργανισμό (Notified Body, NoBo). Η EUROCERT είναι ο πρώτος και μοναδικός ελληνικός φορέας διαπιστευμένος  και κοινοποιημένος για να διενεργεί τους κατάλληλους ελέγχους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.