ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρα ταλαιπωρίας: Χωρίς μέσα μεταφοράς και με τρεις συγκεντρώσεις

07:58 - 15 Ιαν 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ημέρα ταλαιπωρίας: Χωρίς μέσα μεταφοράς και με τρεις συγκεντρώσεις
Οπλιστείτε με υπομονή, καθώς η Δευτέρα ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου αναμένεται μία εξαιρετικά δύσκολη μέρα, όχι μόνο εξαιτίας των μέτρων που ψηφίζονται, αλλά και για τις μετακινήσεις.

Ακινητοποιημένα θα είναι τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ στην Αθήνα από το πρωί έως το βράδυ θα γίνουν τρεις συγκεντρώσεις:  από την ΑΔΕΔΥ 12:30 Πλατεία Κλαυθμώνος, την ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο στις 17:00 στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στις 18:00 στην Ομόνοια με τελικό προορισμό την Βουλή.

24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Όπως ανακοίνωσαν τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Σε ανακοινώσεις τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας» και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ

Στάση εργασίας πλέον εκείνης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου --ημέρα ψήφισης στη Βουλή των προαπαιτουμένων για την 3η αξιολόγηση-- αποφάσισαν τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ).

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις, με τις οποίες "καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων". Τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, την ίδια ημέρα, στις 12:30 και στην πορεία προς τη Βουλή

Αποχή δικαστών και δικηγόρων

Την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της χώρας (πολιτικών και ποινικών) τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, από τις 09.00 έως τις 11.00, αποφάσισε το δ.σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, το νομοσχέδιο «πλήττει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη».

«Η δημιουργία ενός ενδιάμεσου σταδίου υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης καθιστά απαγορευτική την μετέπειτα προσφυγή στα Δικαστήρια ιδίως για την οικονομικά ασθενέστερη και συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού» αναφέρει.

Στάση των Ελεγκτων Ενάεριας Κυκλοφορίας - ποιες πτήσεις δεν θα γίνουν

Επίσης, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την ίδια ημέρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:13 - 14 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.