ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποια νησιά ισχύει το μεταφορικό ισοδύναμο από 1η Ιουλίου

12:34 - 10 Μαρ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σε ποια νησιά ισχύει το μεταφορικό ισοδύναμο από 1η Ιουλίου
Από την 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το μεταφορικό ισοδύναμο, αρχικά σε 32 νησιά του Αιγαίου που χάνουν το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, το οποίο θα διαμορφωθεί στο 24%.

Από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα τεθεί σε εφαρμογή και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Τα νησιά στα οποία θα εφαρμοστεί αρχικά είναι τα εξής: Σαμοθράκη, Λήμνος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελόριζο, Αρκοί, Γυαλί, Τέλενδος, Φαρμακονήσι, Κίναρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως , Λέρος, Μαράθι. 

Όπως εξήγησαν στο ΑΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας η λογική του μέτρου είναι η εξής: Εάν για παράδειγμα κάποιος πληρώνει εισιτήριο 20 ευρώ για ένα ταξίδι με λεωφορείο προς μια πόλη της ηπειρωτικής χώρας και ένας νησιώτης για να πάει στο μέρος του με την ίδια απόσταση πληρώνει 25 ευρώ, τότε θα παίρνει τη διαφορά των 5 ευρώ.

Το μέτρο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διασφαλίζει την ισοστάθμιση του κόστους μεταφοράς με αυτό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ελεγκτικός μηχανισμός θα είναι το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:02 - 10 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.