ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Uber: Αναστέλλει την υπηρεσία με ιδιώτες οδηγούς στην Ελλάδα Κύριο

10:16 - 05 Απρ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Την αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας Uber X (με ιδιώτες οδηγούς) στην ελληνική αγορά, από την ερχόμενη Τρίτη, ανακοίνωσε η Uber επικαλούμενη το νέο νομοθετικό πλαισίο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

«Οι όροι που τίθενται από το νέο πλαίσιο καθιστούν τη λειτουργία αδύνατη» σχολίασαν εκπρόσωποι της εταιρείας μιλώντας στο reporter.gr, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση της εταιρείας επηρεάζει 200 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 1.300 οδηγούς, αλλά και 126.000 ενεργούς χρήστες της εφαρμογής.

Η εταιρεία, ωστόσο, παραμένει στην Ελλάδα, ξεκαθάρισαν οι ίδιες πηγές.

Η Uber διαθέτει δύο υπηρεσίες στην Αθήνα: την UberX που χρησιμοποιεί ιδιώτες αδειοδοτημένους οδηγούς και την UberTAXI με οδηγούς ταξί.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «το νέο νομοθετικό πλαίσιο επηρεάζει τις υπηρεσίες ridesharing» και προσθέτει ότι «θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με το νέο πλαίσιο».

Στην ανακοίνωση η Uber αναφέρει: «Ξεκινώντας από μία απλή ιδέα, να μετακινείσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, η Uber έχει γίνει παγκοσμίως μία εφαρμογή που διευκολύνει ημερησίως 15 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πάνω από 600 πόλεις σε 65 χώρες.

» Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας. 

» Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση.

» Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber. 

» Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:38 - 05 Απρ 2018
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.