ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η αποκλειστική ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στον ΟΑΣΘ

18:35 - 18 Απρ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΣτΕ: Αντισυνταγματική η αποκλειστική ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στον ΟΑΣΘ
Αντισυνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το αποκλειστικό προνόμιο της εκτέλεσης του αστικού συγκοινωνιακού έργου της κοινής ωφέλειας στη Θεσσαλονίκη. Το ΣτΕ έκρινε δηλαδή ότι αντισυνταγματικά είχε δοθεί στον ΟΑΣΘ το αποκλειστικό προνόμιο της εκτέλεσης του αστικού συγκοινωνιακού έργου κοινής ωφέλειας στη συμπρωτεύουσα.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 399 πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ, μεταξύ αυτών, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης και άλλα τρία άτομα του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και παράνομες τόσο οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, όσο και ο νόμος 4482/2017 αναφορικά με «το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης».

Συγκεκριμένα, ζητούσαν να ακυρωθεί το σύνολο των αποφάσεων και διοικητικών πράξεων με τις οποίες αφαιρέθηκε το αποκλειστικό προνόμιο της εκτέλεσης του αστικού συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΑΣΘ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε τέλος ότι είναι αναρμόδια να επιληφθεί του σκέλους εκείνου που αφορά τη λειτουργία της επιχείρησης (ΟΑΣΘ) κατά την εκτέλεση του μεταβατικού συγκοινωνιακού έργου, που αφορά αποκλειστικά την εσωτερική οργάνωση και λειτουργία του ΟΑΣΘ και αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.