ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ο οδικός άξονας Άκτιο - Αμβρακίας

13:24 - 07 Μαϊ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ο οδικός άξονας Άκτιο - Αμβρακίας
Σήμερα αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού, στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακίας.

Στόχος του υπουργείου είναι ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαγωνιστικές διαδικασίες με στόχο να ολοκληρωθεί ένα έργο που καθυστερεί για πολλά χρονιά. Ο οδικός άξονας ‘Ακτιο - Αμβρακία μήκους 48,5 χιλιομέτρων  παραμένει ημιτελής από το 2010 με το έργο να έχει αντιμετωπίσει αυτά τα οχτώ χρονιά πολλά προβλήματα που είχαν να κάνουν με τις προϋποθέσεις κατασκευής και τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις.

Το υπουργείο με την νέα προκήρυξη του διαγωνισμού θέλει να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα εντάσσοντας όλες τις ανολοκλήρωτες εργασίες σε μια ενιαία εργολαβία.

Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός της δημοπρατούμενης εργολαβίας ανέρχεται τα 150 εκατομμύρια με ΦΠΑ. Το αντικείμενο του έργου όπως περιγράφεται στο κείμενο της προκήρυξης, είναι η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωσης της Πράξης «Κατασκευή Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου», που δεν ολοκληρώθηκαν στα πλαίσια των αρχικών συμβάσεων.

Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία αποτελεί στην ουσία τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του Αμβρακικού, ο οποίος επί χρόνια αποτελούσε μία φυσική τομή στη δυτική πλευρά της χώρας και επέτεινε τα χρόνια προβλήματα απομόνωσης της περιοχής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.