ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδια για έναν νέο υπέρ-σταθμό ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα Κύριο

16:57 - 20 Μαϊ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σχέδια για έναν νέο υπέρ-σταθμό ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα
Ένας νέος κεντρικός σταθμός των ΚΤΕΛ θα δημιουργηθεί στον Ελαιώνα, ο οποίος θα είναι υπερσύγχρονος και θα παραπέμπει σε τέρμιναλ αεροδρομίου.

Τα παραπάνω ανέφερε κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, ο υποδιευθυντής Νέων Έργων στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Αττικό Μετρό, Παναγιώτης Κλήμης.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ), θα εξυπηρετεί ετησίως περίπου 16 εκατομμύρια επιβάτες.

 

Οι εγκαταστάσεις του ΚΣΥΛ θα έχουν συνολική επιφάνεια 40.000 τ.μ., ανά κατηγορία, οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου θα εκτείνονται σε επιφάνεια 20.000 τ.μ. και οι χώροι για εμπορικές χρήσεις σε 11.750 τ.μ., ενώ οι χώροι στάθμευσης θα είναι 572, εκ των οποίων οι 100 θα είναι για τους επιβάτες του μετρό, δεδομένης της σύνδεσής του με τον σταθμό «Ελαιώνα» του μετρό.

 

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την ανάθεση της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο, για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανέφερε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες ένταξης του έργου στο «Πακέτο Γιούνκερ».

ktel2

Τελευταία τροποποίηση στις 17:06 - 20 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.