ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανταποδοτική ανακύκλωση με «έπαθλο» δωρεάν εισιτήρια στις Σταθερές Συγκοινωνίες

21:01 - 09 Ιουλ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ανταποδοτική ανακύκλωση με «έπαθλο» δωρεάν εισιτήρια στις Σταθερές Συγκοινωνίες
Τη συνεργασία τους ξεκίνησαν σήμερα το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και οι ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.), με την εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανακύκλωσης. Μέσω αυτού, οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν κάθε μήνα 10 δωρεάν προσωποποιημένες μηνιαίες κάρτες ATH.ENACARD και 100 δωρεάν ενιαία εισιτήρια.

Ο σκοπός του Προγράμματος αυτού είναι:

- Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκατομμυρίων πολιτών που κυκλοφορούν καθημερινά με τα οικολογικά μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΤΡΑΜ) για τα οφέλη της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος.

- Να δοθεί η δυνατότητα ανακύκλωσης συσκευασιών για τους επιβάτες- και όχι μόνο- στα «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που θα τοποθετηθούν αρχικά στους σταθμούς «Δάφνη» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» του Μετρό, καθώς και στη στάση «Αγία Φωτεινή» του Τραμ.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανακύκλωσης εντάσσεται στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ. για διάστημα δύο ετών, ειδικά διαμορφωμένος συρμός που θα μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το ανταποδοτικό αντίτιμο (το οποίο είναι 3 € λεπτά ανά 1 συσκευασία) που παρέχει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης για τις συλλεγόμενες συσκευασίες στους επιβάτες και τους πολίτες, προορίζεται είτε για δωρεάν αγορές τους σε συνεργαζόμενα καταστήματα είτε για την ενίσχυση ενός εξαιρετικά σημαντικού κοινωνικού σκοπού παροχής καθημερινών «Γευμάτων Αγάπης» από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Παράλληλα, οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της ανακύκλωσης στα «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που θα λειτουργούν στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, να κερδίζουν κάθε μήνα:

• 10 δωρεάν προσωποποιημένες μηνιαίες κάρτες ATH.ENACARD
• 100 δωρεάν ενιαία εισιτήρια (διάρκειας 90 λεπτών)

Οι Σταθερές Συγκοινωνίες θα αποτελέσουν την 1η Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας της χώρας μας και το 2οΦορέα στη χώρα μας μετά την Ελληνική Αστυνομία, που θα εκπληρώσει τη νομική υποχρέωση ανακύκλωσης των συσκευασιών που απορρέει από τοΝόμο 4496/2017 για τη «Διαλογή στην Πηγή», σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Στη σημερινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό και παρουσιάστηκε το πλαίσιο της συνεργασίας για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης, παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιώργος Κρεμλής, ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, κ. Σταύρος Στεφόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, κ. Γιώργος Θωμόπουλος, ο Πρόεδρος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ΑΕ, κ. Παύλος Ραβάνης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.