ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημη πρώτη για το «Ασημένιο Βέλος»

12:12 - 08 Σεπ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Επίσημη πρώτη για το «Ασημένιο Βέλος»
Την πρώτη του πιλοτική διαδρομή έκανε το Σάββατο το «Ασημένιο Βέλος», το νέο υπερσύγχρονο τρένο, που αναμένεται να καλύπτει τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από τέσσερις ώρες.

Πρόκειται για το τρένο της ιταλικής Ferrovie dello Stato που έκανε το πρώτο του ταξίδι μέχρι την Κατερίνη. Εκτός από δημοσιογράφους που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πρώτοι την εμπειρία, στο τρένο επιβιβάστηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο Ιταλός πρέσβης Λουίτζι Μάρας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης και στελέχη του μητρικού ομίλου FS Italiane.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι στο τέλος του χρόνου περίπου θα παραδοθεί και το τελευταίο σκέλος της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης σε πλήρη ηλεκτροδότηση, ούτως ώστε να υπάρχει η ευχέρεια οι πολίτες να κάνουν το (σιδηροδρομικό) ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.