ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετρό: Επανέρχονται από το Σάββατο τα απευθείας δρομολόγια προς αεροδρόμιο

14:35 - 09 Νοε 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Μετρό: Επανέρχονται από το Σάββατο τα απευθείας δρομολόγια προς αεροδρόμιο
Επανέρχονται από το Σάββατο 10 Νοεμβρίου τα απευθείας δρομολόγια προς αεροδρόμιο.

Μπαίνει τέλος δηλαδή στη μετεπιβίβαση από το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, που είχε επιβάλλει τις προηγούμενες εβδομάδες η ΣΤΑΣΥ.

Κατόπιν αντιδράσεων και παρέμβασης του υπουργείου Μεταφορών τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο επιστρέφουν στο... φυσιολογικό τους.

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς μετεπιβιβάσεις στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Έτσι, τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από το σταθμό «Αγ. Μαρίνα», ενώ οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους  στο σταθμό «Αγ. Μαρίνα».

Στην ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ επισημαίνει ότι «ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου». Παρά ταύτα, όπως αναφέρεται, «η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα  έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα  για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους».

Η ΣΤΑΣΥ χαρακτηρίζει «αβάσιμες τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών» και τονίζει πως «πρώτιστο μέλημά της είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της Αθήνας και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.