ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα-Τα πρόστιμα

14:06 - 21 Μαρ 2023 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Πώς θα πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα-Τα πρόστιμα
Ενεργοποιείται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτου με το μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι ένας κάτοχος οχήματος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει αναλογικά τα τέλη, αναλογα με το χρόνο που θα χρησιμοποιήσει το όχημά του.

Όπως αναφέρεται στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η ρύθμιση θα τεθεί σε λειτουργία μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και αφορά όλα τα οχήματα που έχουν τεθεί σε ακινήσία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Έτσι, πιο συγκεκριμένα, το ελάχιστο της χρέωσης είναι ένας μήνας. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσα από την εφαρμογή www.mycar και υα υπάρχει η δυνατότητα μόνο για μια αίτηση το χρόνο. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε κάτοχο θα πρέπει να πληρώνεται επί τόπου.

Επιπλέον, την ημέρα της λήξης των αναλογικών τελών, το όχημα θα πρέπει να δηλώνεται και πάλι σε ακινησία. Στην περίπτωση που αυτό δε γίνει, θα επιβάλλεται πρόστιμο διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, από το οποίο θα αφαιρείται το διπλάσιο ποσό των ήδη καταβληθέντων τελών.

Τέλος, τα πρόστιμα για την παράνομη κυκλοφορία οχήματος που βρίσκεται σε ακινησία ξεκινούν από τις 10.000 και φτάνουν μέχρι τις 30.000 ευρώ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.