ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συμβαίνει στο τραπεζικό παρασκήνιο;

08:59 - 25 Σεπ 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
- Η FBBank η θυγατρική τράπεζα της ATE στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 49% και με 51% η οικογένεια Ρέστη σχεδιάζει να εισέλθει στο ΧΑ. Ενδιαφέρον προφανώς αλλά το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η ΑΤΕ δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε. Ο διοικητής της ΑΤΕ δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε.

- Φημολογείται ότι ο Θ. Πανταλάκης θα αξιοποιηθεί για την θέση του προέδρου στο ΤΤ ή στην ΑΤΕ. Βέβαια ο Θ Πανταλάκης αντιπρόεδρος στην Πειραιώς προφανώς είναι ευχαριστημένος με την τωρινή του θέση οπότε οι φήμες αυτές μπορεί να είναι απλά φήμες και τίποτε άλλο.

- Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι εργαζόμενοι , η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ εναντιώνονται σε οποιοδήποτε αλλαγή της πορείας που διαγράφει το ΤΤ. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν χρόνια προσπαθούν να μετεξελιχθούν σε τράπεζα ενώ ο εργαζόμενοι την τρέχουσα περίοδο αρχίζουν και μετατρέπονται σε πραγματικούς πωλητές τραπεζικών προϊόντων. Το ΤΤ , μετατράπηκε σε ΑΕ εισήχθηκε στο ΧΑ και πλέον τώρα όντας πανίσχυρο κεφαλαιακά μπορεί να διαδραματίσει ένα αναβαθμισμένο ρόλο στην οικονομία και τον κλάδο. 

- Θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank, ύψους 120 εκατ. ευρώ, η Commercial Value, η οποία, προκειμένου να διατηρήσει σταθερό το ποσοστό της στην τράπεζα στο 35%, θα επενδύσει 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Βιδάλη, η ασφαλιστική δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά.
 
- Ολοκληρώνεται επιτυχώς η αύξηση κεφαλαίου της Attica bank την Παρασκευή. Όπως αποδεικνύουν όλα τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν τα 152 εκατ ευρώ ενώ αναμένεται να υπάρξει και μικρή υπερκάλυψη. Σημειώνεται ότι το ΤΣΜΕΔΕ κατέβαλλε 64 εκατ. ευρώ δηλαδή την συμμετοχή του που ανέρχεται στο 42% , το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 32,7 εκατ ευρώ ή ποσοστό 21,5% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 28,8 εκατ ευρώ ή ποσοστό 19%.

Πέτρος Λεωτσάκος
[email protected]  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.