ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξένη τράπεζα ή ο Ρέστης ο νέος στρατηγικός επενδυτής στην Aspis bank;

09:14 - 21 Οκτ 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Διευρύνεται ο κύκλος των ενδιαφερομένων για την Aspis Bank καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρά επενδυτικά funds εκδηλώνουν ενδιαφέρον να αποκτήσουν ποσοστό της τάξης του από 30% έως 60%. Η Aspis bank μέσω της σχεδιαζόμενης αύξησης κεφαλαίου που προγραμματίζεται για τα μέσα Νοεμβρίου δεν θα ενισχύσει μόνο τα κεφάλαια της τράπεζας κατά 120 εκατ ευρώ περίπου αλλά θα οδηγήσει στην πλήρη μετοχική αλλαγή καθώς η τράπεζα βρίσκεται προς πώληση.

Παράλληλα θα αλλάξει και το όνομα της τράπεζας.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι ενδιαφέρον για την Aspis Bank έχει εκδηλώσει και ο Β. Ρέστης που ελέγχει επίσης και το 51% της FBBank. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η Aspis bank είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει το 51% της FBBank αλλά λόγω της εμπλοκής της ΑΤΕ και της ΤτΕ η διαδικασία πάγωσε. Με βάση πληροφορίες από το Λονδίνο διαφαίνεται ότι οι αρχικές διερευνητικές συζητήσεις μετατρέπονται σε πραγματικό ενδιαφέρον για την Aspis bank. Πρόσφατα οι ενδιαφερόμενοι ήταν 3 ωστόσο τελευταία έχει αυξηθεί ο αριθμός των funds που κινούνται διερευνητικά ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο έως και του 60% της Aspis Bank.

Σημειώνεται ότι η Commercial Value κατέχει το 40% της τράπεζας, το 20% η Aspis Πρόνοια και το 40% οι μικρομέτοχοι. Παρ΄ ότι είχε αναφερθεί ότι η Commercial Value θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου, ωστόσο ακόμη παραμένει ασαφές και είναι ανοικτή ακόμη και η παραίτηση της από την συμμετοχή της στην αμκ. Με βάση ενδείξεις και μόνο η τιμή της αύξησης προσδιορίζεται πέριξ των 0,90 ευρώ.

Αν οι διαπραγματεύσεις είναι αποτελεσματικές η έλευση του νέου στρατηγικού επενδυτή στην Aspis Bank θα συνδεθεί με την αύξηση κεφαλαίου ύψους περίπου 120 εκατ ευρώ την οποία έχει δρομολογήσει η τράπεζα . Σε μια τέτοια περίπτωση ο νέος στρατηγικός επενδυτής θα μπορούσε να συμμετάσχει με ένα ποσοστό στην αύξηση κεφαλαίου καταβάλλοντας έως και πάνω από 70 εκατ ευρώ.

Πέτρος Λεωτσάκος
[email protected]  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.