ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aspis bank: Ενδιαφέρον για την εξαγορά έως του 60% από 2 Eλληνες και 3 ξένους

09:48 - 26 Οκτ 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στους 2 πλέον ανέρχονται οι Έλληνες που ενδιαφέρονται για την εξαγορά έως και του 60% της Aspis bank ενώ διερευνητικά κινούνται και 3 ξένα funds. Μέσα στις προσεχείς δύο με τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσει η αύξηση κεφαλαίου της Aspis Bank και θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο όσον αφορά την έλευση στρατηγικού επενδυτή.



Τα ερωτήματα όμως που θέτει η αγορά είναι πολλά:

Πόσοι και ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι;

Με βάση πρώτες πληροφορίες ενδιαφέρον για την Aspis Bank έχουν εκδηλώσει δύο Έλληνες ενδιαφερόμενοι και 3 ξένοι όχι τράπεζες αλλά κατά βάση funds. To ενδιαφέρον των δύο Ελλήνων εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι ο Βίκτωρας Ρέστης εφοπλιστής και ο βασικός μέτοχος της FBBank με ποσοστό 51%, φαίνεται ότι είναι ζωηρό. Επίσης αξιόλογο είναι το ενδιαφέρον και των ξένων funds τα οποία ζητούν ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της Aspis μέσω της Eurobank που είναι ο ανάδοχος της αύξησης κεφαλαίου.

Τι ποσό θα πωληθεί;

Μπορεί να πωληθεί έως και το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank. Προφανώς και ο νέος μέτοχος θα θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο της τράπεζας δηλαδή πάνω από 51%. Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το ενδιαφέρον, τους όρους της αύξησης αλλά και τις συμφωνίες που θα υπάρξουν με την Commercial Value η οποία κατέχει το 40% της Aspis bank. Η Commercial Value μπορεί να μην ασκήσει τα δικαιώματα της και να τα εκχωρήσει στον στρατηγικό επενδυτή, αλλά προφανώς μπορεί και να τα ασκήσει ανάλογα και με το ποσοστό που είναι διατεθειμένος ο νέος στρατηγικός επενδυτής να αποκτήσει.

Πότε θα υλοποιηθεί η αύξηση;

Στα μέσα Νοεμβρίου, θα υλοποιηθεί η αύξηση με την έκδοση 128 εκατ μετοχών με σχέση 2 νέες για κάθε 1 παλαιά με στόχο να αντληθούν 120 εκατ ευρώ περίπου.

Πέτρος Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.