ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Οι ξένοι αναλυτές για τα αποτελέσματα

10:45 - 10 Νοε 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
(upd) Ικανοποιημένοι είναι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα της Alpha Bank για το τρίτο τρίμηνο και σημειώνουν την πολύ καλή πορεία των κερδών από συναλλαγές. Σημειώνουν και την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Η Citigroup μείωσε την τιμή στόχο στα 14 ευρώ από 14,1 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς. Σημειώνει πως τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και πως τα κέρδη από συναλλαγές ήταν ισχυρά. Οι απώλειες των δανείων ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων. Η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων χειροτερεύει με το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων του ομίλου να αυξάνει στο 5,2% από 4,8% στο δεύτερο τρίμηνο. Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 κατά 8% και του 2010 κατά 15% προκειμένου να ενσωματώσει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αλλά και την αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα τόσο των εκτιμήσεών της όσο και των μέσων εκτιμήσεων. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν υψηλότερα του δευτέρου τριμήνου αλλά χαμηλότερα από την εκτίμηση του οίκου όπως και τα καθαρά έσοδα που ήταν λίγο χαμηλότερα της εκτίμησης του οίκου. Η ουδέτερη σύσταση διατηρείται και η τιμή στόχος που δίνει ο οίκος μετά την αναθεώρηση των εκτιμήσεών του είναι τα 12,1 ευρώ. Η μετοχή διαπραγματεύεται 10,2 φορές τα κέρδη του 2011 σε premium 13% έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, ένα premium που δικαιολογείται λόγω χαμηλής μόχλευσης και δεικτών κεφαλαίου.

Η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 14 ευρώ. Χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα σχεδόν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αλλά ισχυρά. Η σύσταση αγοράς αποδίδεται στο πιο αμυντικό προφίλ της τράπεζας έναντι των ομοειδών, στην ισχυρή κεφαλαιακή βάση αλλά και στην ακόμα ελκυστική αποτίμηση. Αν και τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν κατά 3% πιο αδύναμα έναντι της εκτίμησης του οίκου ήταν βελτιωμένα έναντι του δευτέρου τριμήνου.

Η Credit Suisse μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2009 κατά 12,9% λόγω των υψηλότερων προβλέψεων. Παράλληλα μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2010 κατά 9,3% και του 2011 κατά 5% για τον ίδιο λόγο. Η μετοχή διαπραγματεύεται 14,6 φορές τα κέρδη του 2009 και 10,2 φορές τα κέρδη του 2011. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 14,7 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.