ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφαία επιλογή της Morgan Stanley η Eurobank

11:47 - 18 Νοε 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τις εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο των τραπεζών δημοσιεύει η Morgan Stanley σε έκθεσή της στην οποία αναφέρει πως η Eurobank αποτελεί την κορυφαία της επιλογή και εκτιμά ότι θα ωφεληθεί περισσότερο από τη βελτίωση του περιθωρίου στο τέταρτο τρίμηνο και από μία πιθανή πιο θετική εκτίμηση από τη διοίκηση για την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων. Θεωρεί επίσης πιο ελκυστικούς τους δείκτες P/tangible ΝΑV 2010 και P/E (2011) έναντι της Εθνικής Τράπεζας.

Ο οίκος αναφέρει πως τα περιθώρια και η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων θα παραμείνει στο επίκεντρο, ενώ μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ εκτιμά πως το ενδιαφέρον τώρα θα στραφεί στη χρηματοδότηση. Με βάση και τις συζητήσεις που έκανε με τις διοικήσεις των τραπεζών δεν περιμένει δραστικές αλλαγές στις στρατηγικές χρηματοδότησης ούτε βιαστική πώληση, αλλά μία σταδιακή αλλαγή σε χρηματοδότηση μέσω άλλων πηγών. Αυτό το έχει ενσωματώσει ο οίκος στις εκτιμήσεις του.

Από την Εθνική Τράπεζα περιμένει καθαρά κέρδη 325 εκατ. ευρώ, από τη Eurobank 101 εκατ. ευρώ και από την Τράπεζα Πειραιώς 67 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως στις 16 Οκτωβρίου κορυφαία επιλογή του οίκου που μπορούσε να παίξει το στόρι της ανάκαμψης των περιθωρίων ήταν η Alpha Bank.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.