ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικοί οι αναλυτές για τα αποτελέσματα της Τρ.Πειραιώς

10:51 - 20 Νοε 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καλά και ανώτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς. Η υπέρβαση των εκτιμήσεων οφείλεται στα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη από συναλλαγές. Όμως και τα καθαρά έσοδα από τόκους είναι καλύτερα των μέσων εκτιμήσεων κατά 2%.

Σύμφωνα με τη Citigroup τα κέρδη από συναλλαγές ήταν καλύτερα των εκτιμήσεών της αφού διαμορφώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο στα 59 εκατ. ευρώ και ο οίκος περίμενε 34 εκατ. ευρώ. Αναφέρει πως τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν υψηλότερα έναντι του δευτέρου τριμήνου και πως ο δείκτης Equity Tier 1 ενισχύθηκε στο 8,2% από 7,9% στο δεύτερο τρίμηνο. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 13 ευρώ.

Η Bank of America -Merrill Lynch αναφέρει στην έκθεσή της πως η μετοχή είναι φθηνή αλλά υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου αλλού. Διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς. Αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα τόσο των μέσων εκτιμήσεων όσο και των δικών της. Τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα κέρδη από συναλλαγές ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Ο έλεγχος του κόστους συνεχίζεται. Λόγω των αποτελεσμάτων αύξηση τις εκτιμήσεις της για την περίοδο 2010-12 από 3-10% ενώ αύξησε και την τιμή στόχο από τα 11,8 ευρώ στα 12,20 ευρώ. Για το 2009 αναμένει καθαρά κέρδη 226 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με το περιθώριο ανόδου σημειώνει πως Eurobank και Εθνική Τράπεζα έχουν μεγαλύτερο και τις αξιολογεί με σύσταση αγοράς.

Η UBS διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 16 ευρώ και αναφέρει πως τα κέρδη ήταν καλύτερα λόγω των καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών από συναλλαγές. Πάντως σημειώνει πως παρά τα αποτελέσματα η διοίκηση ακούστηκε κάπως πιο επιφυλακτική σε σύγκριση με αυτό που περίμενε αναφορικά με τις προοπτικές του 2010, πιθανότατα ίσως λόγω των ανησυχιών για τα οικονομικά της Ελλάδας. Οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία διατηρούνται αμετάβλητες.

H JP Morgan αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων λόγω των κερδών από συναλλαγές. Η κεφαλαιακή θέση είναι ισχυρή και διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς στο alert report που δημοσίευσε χθες.Υπενθυμίζεται πως η τιμή στόχος που είχε δώσει ο οίκος στην τελευταία του έκθεση ήταν στα 17 ευρώ.

Σύμφωνα με την Proton η διοίκηση ανέφερε πως έχει μειώσει τη χρηματοδότηση ενός έτους από την ΕΚΤ στα 3,75 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο από 6,25 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο. Για την έκτακτη εισφορά ανέφερε πως εκτιμά να ενσωματώσει στο τέταρτο τρίμηνο ή στο πρώτο του 2010 20 εκατ. ευρώ περίπου ως πρόβλεψη.

Ανώτερα και των εκτιμήσεων της Marfin ήταν τα αποτελέσματα. Έχει αφήσει τις εκτιμήσεις της για το 2009 και το 2010 αμετάβλητες και αύξησε του 2011 λόγω χαμηλότερων προβλέψεων. Επίσης ενσωματώνει 20 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά στις εκτιμήσεις του 2009 και αυτή η εξέλιξη μειώνει τα καθαρά κέρδη κατά 6%. Χωρίς την έκτακτη εισφορά η εκτίμηση για τα κέρδη είναι αυξημένη κατά 2%. Διατηρεί τη θετική της στάση για τη μετοχή.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.