ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας

11:16 - 24 Νοε 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δυνατά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας και αναφέρουν πως τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν καλά ενώ μικρή ήταν η υστέρηση από τα κέρδη από συναλλαγές. Η Bank of America -Merrill Lynch σημειώνει πως είναι σε καλή θέση για να υπεραποδόσει. Τα καθαρά κέρδη ήταν κατά 4% ανώτερα των εκτιμήσεών της και σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις. Η διαφορά οφείλεται στην καλύτερη πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους στις χαμηλότερες προβλέψεις και στη χαμηλότερη φορολογία. Η ανάπτυξη των δανείων αποτέλεσε έκπληξη για τον οίκο ο οποίος αύξησε τις εκτιμήσεις του για το 2010 κατά 9%, ενώ άφησε αμετάβλητη την εκτίμηση για το 2011 και 2012. Εξακολουθεί πάντως ο οίκος να βρίσκει ανοδικό ρίσκο στις εκτιμήσεις του.

Η μετοχή παραμένει κορυφαία επιλογή του με τιμή στόχο τα 30 ευρώ ενώ σημειώνει πως σε μεσοπρόθεσμο ορίζονται η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων κατά 25% οδηγεί σε 80% περιθώριο ανόδου για τη μετοχή. Επιπλέον σημειώνει πως έχει περιορισμένη επίδραση από την αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα.

Η Credit Suisse μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2009 κατά 50 εκατ. ευρώ λόγω της  εθελουσίας. Δεν αλλάζει όμως τις εκτιμήσεις της για το 2010 και το 2011. Η μετοχή διαπραγματεύεται τα κέρδη του 2009 9,8 φορές. Η σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και η τιμή στόχος των 28 ευρώ διατηρούνται.

Η UBS αναφέρει πως τα κέρδη ήταν καλά και τα καθαρά έσοδα από τόκους ισχυρά. Διατηρεί την ουδέτερη σύσταση και την τιμή στόχο των 31 ευρώ. Η αγορά θα πρέπει να χαρεί με τα αποτελέσματα σημειώνει ο οίκος.

Η UniCredit διατηρεί τη σύσταση διακράτησης και την τιμή στόχο των 23 ευρώ. Τα κέρδη ήταν κατά 3% ανώτερα της εκτίμησης του οίκου λόγω της χαμηλότερης φορολογίας. Ο δείκτης Tier 1 είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη και ανέρχεται στο 11,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.