ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητική για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs

10:19 - 03 Δεκ 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε μειώσεις στις τιμές στόχους των περισσοτέρων ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Goldman Sachs σύμφωνα με χθεσινή της έκθεση στην οποία αναφέρει πως η προηγούμενη απόδοση δεν εγγυάται τις μελλοντικές επιστροφές. Ο οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ισχυρά λόγω της καλύτερης πορείας των προβλέψεων. Οι προοπτικές ωστόσο περιέχουν προκλήσεις. Ιστορικά η κερδοφορία στηρίχθηκε στην αύξηση του όγκου και στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους. Τα προηγούμενα χρόνια η αγορά ήταν πολύ υποστηρικτική για την αύξηση των δανείων καθώς η οικονομία αναπτυσσόταν δυνατά.

Όπως οι πιέσεις στα δημοσιονομικά και οι ανησυχίες για τα μάκρο της χώρας μπορούν να οδηγήσουν σε χαμηλή αύξηση των δανείων τα επόμενα χρόνια. Επίσης η υψηλή φορολογία αποτελεί κίνδυνο για τα μελλοντικά κέρδη. Ο οίκος ενσωματώνει στις εκτιμήσεις του για το 2011 υψηλότερη φορολογία. Πλέον δεν έχει καμία σύσταση αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες και διατηρεί την αρνητική του στάση.

Για την ΑΤΕ Bank και την Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί τη σύσταση πώλησης με τιμή στόχο το 1,30 ευρώ για την ΑΤΕ από 1,11 ευρώ και τα 8,10 ευρώ για την Πειραιώς από 9,20 ευρώ.

Ουδέτερη σύσταση διατηρεί για τις Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Marfin και Εθνική Τράπεζα. Μειώνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank από τα 12,10 ευρώ στα 8,90 ευρώ, για την Τράπεζα Κύπρου διατηρεί τα 4,70 ευρώ, για τη Eurobank μειώνει την τιμή στόχο από τα 10,90 ευρώ στα 10 ευρώ, για το ΤΤ δίνει τα 3,80 ευρώ από 4,50 ευρώ, για τη Marfin δίνει τα 2,30 ευρώ από 2,50 ευρώ και για την Εθνική τα 22,80 ευρώ από 24,70 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.