ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σειρά της UBS να υποβαθμίσει τις ελληνικές τράπεζες

10:20 - 04 Δεκ 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η UBS λόγω των δημοσιονομικών αναταραχών όπως αναφέρει σε σημερινή της έκθεση ενώ προχωρά και στην υποβάθμιση της σύστασης της Τράπεζας Πειραιώς

Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη Eurobank και μειώνει την τιμή στόχο στα 13,50 ευρώ από 16,50 ευρώ. Μειώνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank από τα 14,10 ευρώ στα 12,80 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς, μειώνει στα 3,50 ευρώ από 4,30 ευρώ την τιμή στόχο για τη Marfin διατηρώντας τη σύσταση αγοράς, μειώνει στα 23 ευρώ από 31 ευρώ την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα διατηρώντας την ουδέτερη σύσταση, μειώνει στα 11 ευρώ από 16 ευρώ την τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε ουδέτερη από αγορά και διατηρεί τη σύσταση πώλησης για την ΑΤΕ μειώνοντας την τιμή στόχο από το 1,5 ευρώ στο 1,4 ευρώ.

Ο οίκος αναφέρει πως οι ελληνικές τράπεζες είχαν απόδοση χαμηλότερη έναντι του ευρωπαϊκού δείκτη κατά 12% περίπου κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα λόγω των ανησυχιών για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, της εξάρτησης των τραπεζών από την ΕΚΤ, των θεμάτων αξιοπιστίας λόγω των συνεπειών από τις αλλαγές στον προϋπολογισμό. Αναφορικά με την απαγκίστρωση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ ο οίκος σημειώνει πως δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία κατά την άποψή του. Το συμμάζεμα των δημοσιονομικών θα έχει επίδραση κατά την άποψη του οίκου. Όπως και η Goldman Sachs έτσι και η UBS κάνει λόγο για αύξηση φορολογίας προκειμένου να επιτύχει η κυβέρνηση μεγαλύτερο μάζεμα του ελλείμματος. Επίσης ενδέχεται να φέρει και μικρότερη ανάπτυξη.

Κορυφαία επιλογή του οίκου παραμένει η Eurobank, ενώ παραμένει αγοραστής σε Alpha Bank και Marfin λόγω της πρόσφατης υποαπόδοσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.