ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγοραστική ευκαιρία οι ελληνικές τράπεζες λέει η Nomura

10:42 - 10 Δεκ 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι μακροοικονομικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να επηρεάζουν την πορεία των ελληνικών τραπεζών σημειώνει σε έκθεσή της για την Alpha Bank η Nomura, λόγω των αρνητικών ειδήσεων για τα οικονομικά της χώρας. Ο οίκος αναγνωρίζει τις προκλήσεις που υπάρχουν στα δημόσια οικονομικά και το πτωτικό ρίσκο στην ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Ωστόσο λόγω του πρόσφατου sell off βλέπει αγοραστική ευκαιρία στις ελληνικές μετοχές. Μετά την αύξηση κεφαλαίου ξεκινάει εκ νέου την κάλυψη της Alpha Bank με ουδέτερη σύσταση και τιμή στόχο τα 10,2 ευρώ. Διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Παρά το γεγονός ότι διατηρεί την προτίμησή της στις Eurobank και Eθνική Τράπεζα πιστεύει πως όταν οι μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας σταθεροποιηθούν η απόδοση της Alpha Bank έναντι του κλάδου θα βελτιωθεί και η τράπεζα θα ωφεληθεί. Δεν προβλέπει για κάποια από τις τράπεζες που καλύπτει πως θα αντιμετωπίσουν θέματα ρευστότητας και πιστεύει πως είναι καλά κεφαλαιοποιημένες και ακόμα εκτιμά ανάκαμψη στην αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων το 2011.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.