ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Citigroup

10:49 - 14 Δεκ 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε μειώσεις στις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Citigroup. Για την Alpha Bank δίνει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 10 ευρώ από 14 ευρώ, για τη Eurobank, σύσταση διακράτησης με τιμή στόχο τα 9 ευρώ από 12 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 25 ευρώ από 30 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς σύσταση διακράτησης και τιμή στόχο τα 10 ευρώ από 13 ευρώ.
Στην έκθεση ο οίκος εστιάζει στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες και σημειώνει πως και οι κυπριακές έχουν υποχωρήσει λόγω των ελληνικών θεμάτων. Ωστόσο η Κύπρου για την οποία έχει δώσει σύσταση αγοράς αναφέρει πως έχει μικρή έκθεση στα ελληνικά ομόλογα.

Για τις ελληνικές τράπεζες αναφέρει πως περιμένει χαμηλή διψήφια αύξηση της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων την περίοδο 2011-12. Η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα είναι χαμηλότερη έναντι των προηγούμενων ετών. Επιπρόσθετα η προσέγγιση top-down εμπεριέχει ανησυχίες και μία αποτίμηση πάνω από μία φορά της δημοσιευμένης καθαρής θέσεις είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί.

Η Ελλάδα την περίοδο 2010-11 αναμένεται να αντιστρέψει τους ρυθμούς ανάπτυξης της προηγούμενης δεκαετίας που ήταν υψηλότεροι της Ευρώπης. Επιπλέον η ανάπτυξη του ΑΕΠ στα Βαλκάνια αναμένεται να είναι περιορισμένη. Ο οίκος επίσης αναφέρει πως η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα χρέη στην Ευρώπη. Αυτό έχει αυξήσει την απόδοση των ομολόγων και έχει επίδραση στα κέρδη, στους ισολογισμούς και στις αποτιμήσεις των μετοχών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.