ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου το budget για το 2010

15:06 - 14 Ιαν 2010 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός της Εθνικής Τράπεζας για το 2010, κάτι το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Απ. Ταμβακάκης, χαρακτήρισε όχι απλά δύσκολο αλλά και ως ιδιαίτερα κρίσιμο. Τρεις θα είναι οι άξονες - επιδιώξεις της τράπεζας το νέο έτος. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δοθεί ενίσχυση της ηγετικής παρουσίας του ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με επέκταση στην Αν. Ευρώπη. Ταυτόχρονα, θα αναβαθμιστούν οι λειτουργικές υποδομές της τράπεζας.
Οι βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες υπό τη σκιά της κρίσης δεν είναι άλλες από τη διατήρηση της υψηλής ρευστότητας, η προστασία της κεφαλαιακής επάρκειας και η αποτελεσματική διαχείριση δυσκολιών αποπληρωμής βιώσιμων πελατών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τράπεζας, κ. Β. Ράπανος, θεωρεί ότι το 2010 θα είναι έτος κρίσιμο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία. Η ανάταση της οικονομίας δεν είναι έργο της κυβέρνησης μόνο αλλά όλων μας, τόνισε.

Ο κ.Ράπανος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την αξίωση της Εκκλησίας να ζητήσει μέρισμα, είπε ότι δεν υπάρχει καμιά αντίρρηση αρκεί να το επιτρέπει η νομοθεσία.

Επίσης, εγκρίθηκε - δια βοής - από τη συνέλευση η απόσχιση του κλάδου επενδυτικών ακινήτων και η εισφορά του στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία στη συνέχεια όπως ορίζει ο νόμος θα εισαχθεί στο ΧΑ.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάτασης ήταν και η εκχώρηση από τη γενική συνέλευση στο διοικητικό συμβούλιο του δικαιώματος για έκδοση ομολογιακού δανείου με ομολογίες μετατρέψιμες σε μετοχές. Ωστόσο λόγω έλλειψης απαρτίας, το θέμα μετατίθεται για την επόμενη συνέλευση την 1η Φλεβάρη.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των ξένων στη Γ.Σ. ανήλθε σήμερα στο 39,2%. Το παρόν στην έκτακτη γ.σ. της ΕΤΕ έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Γενική Συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1.       Ενέκρινε την εισφορά ακίνητης περιουσίας της Τράπεζας, όπως η ακίνητη αυτή περιουσία προκύπτει από τη Λογιστική Κατάσταση της 30/09/2009, δυνάμει της παραγράφου 4 του άρθρου 31 του νόμου 2778/1999, των άρθρων 1–5 του νόμου 2166/1993 και του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύουν, σε συσταθησόμενη ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝ-ΓΑΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας».

2.       Ενέκρινε την από 30/09/2009 Λογιστική Κατάσταση της ανωτέρω ακίνητης περιουσίας της Τράπεζας, λαμβανομένης υπ’ όψιν (α) της σχετικής Έκθεσης Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή με ημερομηνία 7/12/2009 για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων, και (β) του σχεδίου των όρων αναφορικά με την εισφορά της ανωτέρω ακίνητης περιουσίας στη συσταθησόμενη ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝ-ΓΑΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας».

3.       Όρισε τους εκπροσώπους της Τράπεζας για την υπογραφή ενώπιον συμβολαιογράφου της πράξης σύστασης της ανώνυμης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝ-ΓΑΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας» και οποιουδήποτε άλλου απαιτούμενου εγγράφου.

4.       Ενέκρινε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου το οποίον αποτελείται από 13 συνολικά μέλη, το ένα από τα οποία ορίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.  3723/2008. Ακόμη η Γενική Συνέλευση όρισε τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη αυτού. Ήτοι:

Μέλη:

Βασίλειος Ράπανος

Απόστολος Ταμβακάκης

Ιωάννης Γιαννίδης,

Ιωάννης Παναγόπουλος,

Αλέξανδρος Σταύρου

Ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά Μέλη:

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητος

Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου-Μπενοπούλου

Μαρία Σκλαβενίτου

Στέφανος Βαβαλίδης

Γεώργιος Ζανιάς

Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος

Πέτρος Σαμπατακάκης

Από το Ελληνικό Δημόσιο έχει ορισθεί ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης

5.  Όρισε  από τα παραπάνω μέλη τους κ. Πέτρο Σαμπατακάκη, Στέφανο Βαβαλίδη, Βασίλειο Κωνσταντακόπουλο, Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου-Μπενοπούλου, Γεώργιο Ζανιά ως μέλη της  Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3693/2008.

6.  Ενέκρινε συμβάσεις της Τράπεζας με μέλη Διοικητικού Συμβουλίου.

7. Ενέκρινε  την τροποποίηση των άρθρων 18, 19, 21, 22, 23 και 24 (περί Διοικητικού Συμβουλίου) σύμφωνα με το σχέδιο τροποποιήσεων που είχε γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό κοινό δια της από 4/1/2010 ανακοίνωσης της Τράπεζας, και την προσαρμογή του άρθρου 4 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας.

8.  H συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος  που αφορά την εκχώρηση από τη Γενική Συνέλευση στο Δ.Σ. του δικαιώματος για έκδοση ομολογιακού δανείου με ομολογίες μετατρέψιμες σε μετοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3α και 13 κ.ν. 2190/1920 ως και του άρθρου 5 του Καταστατικού της Τράπεζας, αναβλήθηκε λόγω μη συγκέντρωσης της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας, και θα  γίνει σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας που ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1/2/2010, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 12.00 στο Μέγαρο Μελά (Αιόλου 93).

Περαιτέρω, κατά την επακολουθήσασα συνεδρίασή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας όρισε ως:

Εκτελεστικό μέλος τον:

•        κ. Απόστολο Ταμβακάκη

Μη εκτελεστικά μέλη τους:

•        κ. Βασίλειο Ράπανο

•        κ. Ιωάννη Γιαννίδη

•        κ. Ιωάννη Παναγόπουλο

•        κ. Αλέξανδρο Σταύρου

Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη οι:

•        Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητος

•        κα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου-Μπενοπούλου

•        κα Μαρία Σκλαβενίτου

•        κ. Στέφανος Βαβαλίδης

•        κ. Γεώργιος Ζανιάς

•        κ. Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος

•        κ. Πέτρος Σαμπατακάκης

•        κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, εκπρόσωπος Ελληνικού Δημοσίου

Το Συμβούλιο συγκροτηθέν σε σώμα εξέλεξε ως Πρόεδρο αυτού/μη εκτελεστικό τον κ. Βασίλειο Ράπανο και ως Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Απόστολο Ταμβακάκη.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του Καταστατικού του αποφάσισε για την εκπροσώπηση της Τράπεζας και την εκχώρηση εξουσιών και αρμοδιοτήτων του σε μέλη του και στελέχη της Τράπεζας.

Μαρίνα Φούντα
Τελευταία τροποποίηση στις 20:45 - 14 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.