ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Δεν αποκλείει αρνητικές πιέσεις στα ratings των ελληνικών τραπεζών

14:40 - 22 Ιαν 2010 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σημαντικές προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες, όταν θα εγκαταλείπουν σταδιακά την χρηματοδοτική στήριξη της ΕΚΤ, αναφέρει σε σημείωμα της η Fitch, που δεν αποκλείει μεσοπρόθεσμα αρνητικές πιέσεις όσον αφορά το rating

 

Οι τράπεζες θα πρέπει να στραφούν σε παραδοσιακούς τρόπους άντλησης κεφαλαίων για να αντικαταστήσουν τα κεφάλαια που θα πρέπει να επιστρέψουν, αναφέρεται και ως τέτοιοι είναι οι καταθέσεις, τα ομολογιακά και ο διατραπεζικός δανεισμός. Μία οποιαδήποτε δυσκολία όμως θα μπορούσε να αυξήσει τις πιέσεις που ήδη παρατηρούνται λόγω των επισφαλειών τους, και της υποχώρησης της κερδοφορίας τους, επισημαίνει η αναλύτρια της Fitch  Cristina Torrella.

Όπως αναφέρει η Fitch, οι ελληνικές τράπεζες αντλούν κεφάλαια κατά κύριο λόγο από τις καταθέσεις από τα οποία χρηματοδοτείται σύμφωνα με την Fitch to 86% των χορηγήσεων. ωστόσο το κακό 2009 τις οδήγησε στο να προστρέξουν στην ΕΚΤ.

Βραχυπρόθεσμα πάντως η Fitch ανησυχεί λιγότερο καθότι μειώθηκαν οι χορηγήσεις, δεν υπάρχουν ομολογιακά ή άλλες υποχρεώσεις να αποπληρωθούν και κάποιες τράπεζες ήδη άντλησαν κεφάλαια.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 22 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.