ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OTOE: Θετική η είσοδος ΤΤ στην Aspis - Ζητά διασφάλιση των εργαζομένων

15:14 - 10 Φεβ 2010 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Θετικό γεγονός αποτελεί για την ΟΤΟΕ η είσοδος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ κατά 30% στο Μετοχικό Κεφάλαιο της ASPIS BANK, που ανακοινώθηκε σήμερα, με την προϋπόθεση, ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Η ΟΤΟΕ στέκεται θετικά απέναντι σε μία τέτοια εξέλιξη, επισημαίνει όμως σε σχετική ανακοίνωση ότι τέτοιου τύπου κινήσεις, που αφορούν αναδιαρθρώσεις στο πιστωτικό σύστημα ειδικότερα σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διέρχεται η χώρα μας, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι  πρέπει να διασφαλίζεται η γενικότερη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη και στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνιών αναγκών και όχι αποκλειστικά και μόνο η επιχειρηματική πλευρά ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Η ΟΤΟΕ θα επιδιώξει να έχει άμεση συνάντηση και ουσιαστική ενημέρωση τόσο από τις δύο τράπεζες, όσο και από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς. Επιδίωξη της Ομοσπονδίας είναι να παραμείνει ο ρόλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με τις διατυπωμένες θέσεις της ΟΤΟΕ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.