ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Eurobank

11:06 - 12 Μαρ 2010 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ικανοποιημένοι είναι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα της Eurobank και εστιάζουν στον έλεγχο του κόστους. Δε βρίσκουν όμως κάποια βελτίωση στις προοπτικές της τράπεζας, αλλά ούτε και νέες ανησυχίες.

Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών σημειώνει η UBS πως ήταν τα αποτελέσματα της Eurobank αλλά πολύ κοντά στις δικές της εκτιμήσεις  και διατηρεί την ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή και την τιμή στόχο των 7,10 ευρώ. Ξεπέρασαν τις μέσες εκτιμήσεις λόγω καλύτερης πορείας κερδών που δεν προέρχονται από βασικές δραστηριότητες και λόγω της καλύτερης πορείας του κόστους.

Το τέταρτο τρίμηνο αναφέρει η JP Morgan ήταν καλύτερο των εκτιμήσεών της λόγω της καλύτερης πορείας των εσόδων από βασικές δραστηριότητες. Ο οίκος διατηρεί την σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και πιστεύει πως η μετοχή είναι υποτιμημένη. Η τιμή στόχος που είχε δώσει ήταν στα 7,6 ευρώ.

Ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων και των εκτιμήσεων των αναλυτών της Bank of America-Merrill Lynch ήταν τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου σύμφωνα με σχετική έκθεση με την οποία η σύσταση αγοράς διατηρείται όπως και η τιμή στόχος των 10,1 ευρώ. Συνεχίζει να βρίσκει ελκυστική την αποτίμηση της τράπεζας καθώς διαπραγματεύεται 7,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2011. Πιστεύει πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικά θέματα αλλά από την άλλη εκτιμά πως αυτά έχουν ήδη προεξοφληθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. 

Τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 8,50 ευρώ διατηρεί και η Nomura σημειώνοντας πως η βασική ανησυχία της για επένδυση στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζει να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή μέσω των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση. Η Eurobank από το τέταρτο τρίμηνο δεν πρόσθεσε πολλά στην ορατότητα αλλά τουλάχιστον δε δημιούργησε νέες ανησυχίες αναφέρει ο οίκος. 

Η Citigroup με τη σειρά της αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα των εκτιμήσεών της. Διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 8 ευρώ σημειώνει τον καλό έλεγχο του κόστους αλλά και τους αδύναμους όγκους. Τα περιθώρια δείχνουν ανθεκτικά και οι προοπτικές είναι σταθερές. Μείωσε την εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 κατά 2% και του 2011 κατά 1%.   

Η Πειραιώς διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 9,4 ευρώ. Χαρακτηρίζει σχετικά ισχυρά τα αποτελέσματα με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν και ήταν καλύτερα των εκτιμήσεών της λόγω των υψηλότερων κερδών από συναλλαγές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 12 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.