ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 81 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου - Ανώτερα των εκτιμήσεων

09:29 - 26 Μαϊ 2010 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στα 81 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης καταγράφοντας άνοδο 29%. Τα κέρδη πριν από τις προβλέψεις ενισχύθηκαν κατά 46% διαμορφούμενα στα 165 εκατ. ευρώ. Ισχυρή είναι η ρευστότητα του συγκροτήματος με τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις να είναι στο 90%. Παράλληλα στο 11,3% έχει διαμορφωθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας. Το συγκρότημα πέτυχε απόδοση ιδίων κεφαλαίων 13,3%. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων.
Η Eurobank αναφέρει πως περίμενε καθαρά κέρδη 64 εκατ. ευρώ και η Marfin 72 εκατ. ευρώ.

Το Συγκρότημα βρίσκεται σε ισχυρή θέση να αντιμετωπίσει τη δύσκολη χρονιά του 2010 έχοντας επιτύχει αυξημένη κερδοφορία και διατηρώντας τα ισχυρά μεγέθη του ισολογισμού του το α’ τρίμηνο 2010, στα πλαίσια των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών στόχων που είχε θέσει για το έτος, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Τα κέρδη πριν τις προβλέψεις και τα κέρδη μετά τη φορολογία για το α’ τρίμηνο 2010 σημείωσαν σημαντική αύξηση και ανήλθαν σε 165 εκατ. ευρώ και 81 εκατ. αντίστοιχα, αυξημένα κατά 46% και 29% αντίστοιχα έναντι του α’ τριμήνου 2009. Παράλληλα σημειώθηκε θετική συνεισφορά στα κέρδη από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται το Συγκρότημα. Τα καθαρά έσοδα από τόκους  σημείωσαν ετήσια αύξηση 33% και ανήλθαν σε 242 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2010, αποδεικνύοντας την ικανότητα του Συγκροτήματος να πετυχαίνει αυξημένα επαναλαμβανόμενα έσοδα ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Παράλληλα, το Συγκρότημα διατήρησε τον εύρωστο ισολογισμό του με ισχυρή κεφαλαιακή θέση (δείκτης πρωτοβάθμιων κεφαλαίων 10,2%), ισχυρή ρευστότητα (δείκτης δανείων προς 90%) και ικανοποιητική ποιότητα χαρτοφυλακίου (ποσοστό μη εξυπηρετούμενων 6,0%).

καταθέσεις δανείων Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων ανήλθε σε ικανοποιητικό επίπεδο 13,3% και η αποτελεσματικότητα βελτιώθηκε με τον δείκτη κόστος προς έσοδα να μειώνεται σε 51,0%. Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2010 αποδεικνύουν την ορθότητα του επιχειρηματικού μοντέλου που ακολουθεί το Συγκρότημα, το οποίο αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις του αρνητικού περιβάλλοντος, συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία και είναι έτοιμο να επωφεληθεί από ευκαιρίες που πιθανό να παρουσιαστούν.

Με βάση τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2010 και τις επιδόσεις μέχρι σήμερα, το Συγκρότημα εκτιμά ότι το έτος 2010 θα επιτύχει ικανοποιητική κερδοφορία στα πλαίσια των εκτιμήσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, το Συγκρότημα εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη μετά τη φορολογία, με θετική συνεισφορά από όλες τις αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 300 εκατ. και 400 εκατ. ευρώ από όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται.


Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στη στήλη σχετικά αρχεία.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 09:42 - 26 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.